Glöet Sabayonne.
En läcker dessert med Glöet mousserande glögg som är enkel att göra. Dekorera med våffelkex, granatäppelkärnor och bär.
Läs mer »Pannacotta är en krämig italiensk dessert. Här gör vi den i två lager med en härligt julig touch.
Pannacotta är en krämig italiensk dessert. Här gör vi den i två lager och ger den en härligt julig touch av glögg. Dekorera med hallon och en grankvist (eller granatäppelkärnor och en kvist färsk rosmarin).
8 st gelatinblad
6 dl Glöet Sparkling Glögg
1,5 dl socker
färska hallon, granatäppelkärnor och grankvist
Förbered först den röda gelén. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten så att de blir mjuka. Häll det röda mousserande glögg Glöet i kastrullen och tillsätt socker. Låt blandningen bli varm tills sockret löst sig, men koka inte.
Lyft kastrullen från plattan och tillsätt de urkramade gelatinbladen. När gelatinbladen har smält, rör om blandningen något och häll upp den halvvägs i glasen. Tillsätt några hallon per glas i geléen.
Ställ glasen i kylskåpet för att stelna i 2–3 timmar eller över natten.
2 st gelatinblad
0,5 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1 1/4 dl socker
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten så att de löser upp sig.
Dela en vaniljstång och skrapa frön ur den i en kastrull. Lägg även med bitarna av vaniljstången. Häll ner grädden och sockret och koka upp.
Krama ur vätskan ur gelatinbladen. Lägg gelatinbladen i den heta grädden, låt smälta och rör om.
Ta bort bitarna av vaniljstången från gräddblandningen. Låt blandningen svalna helt. När blandningen har svalnat lägger du upp upp den färdiga blandningen i glas som redan innehåller gelé. Ställ i kylskåpet tills pannacottan har stelnat.
Garnera med granatäppelkärnor och en grankvist (eller färsk rosmarin).
Servera och njut!
105,00 kr
Glöet Sparkling Glögg har en trevligt kryddig och fruktig doft med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel. Kryddig, fruktig smak med sötma, inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal. Serveras väl kyld.
En läcker dessert med Glöet mousserande glögg som är enkel att göra. Dekorera med våffelkex, granatäppelkärnor och bär.
Läs mer »En julig cheesecake som görs på färskost och grädde smaksatt med mousserande glögg och klassiska julkryddor. Pepparkakor i botten och fin julröd topping.
Läs mer »