Vegetariska tilltugg till prosecco.
Friterad zucchini med 3 sorters såser: vitlöksdipp, srirachadipp och tryffelmajjo. Prova även receptet på brynt, vispat smör på bröd eller kex.
Läs mer »Mingel, förfest eller välkomstskål - det är alltid gott att ha något att tugga på till bubblet. Chips och nötter i all ära, men här kommer ett lite festligare alternativ.
1 baguette
olivolja
flingsalt
6 skivor salami
250 g ricotta
1 dl finriven parmesanost
1 msk citronsaft
skal från 1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 dl färsk basilika
1/2 dl färsk bladpersilja
svartpeppar
ca 130 g pesto av soltorkade tomater
Skär baguetten i ca 15 skivor. Pensla med olja och strö flingsalt över. Lägg på en plåt och rosta i 225°C tills de får en gyllene färg.
Lägg ut salamiskivor på en plåt med bakplåtspapper, sänk värmen till 200 °C. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter.
Tag ut och låt salamiskivorna rinna av på ett hushållspapper. Låt svalna helt. Bryt sedan i mindre bitar
Blanda ricotta, riven parmesan, citronsaft, citronskal och olja i en bunke. Finhacka basilika och persilja, rör i detta i ricottablandingen och smaka av med svartpeppar.
Lägg upp crostini på ett fat. Bred ut ett lager av ricottaröran. Klicka på 1 tsk pesto med soltorkade tomater och sätt i ett salamichips. Voilà! Minglet kan börja.
89,00 kr
Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige tillverkas enligt Charmat-metoden av utvalda ekologiskt odlade blåa druvor. Doften i Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut är medelstor och fruktig med inslag av persika, nektarin och röda bär. Smaken är frisk med toner av persika, röda bär och en fläkt av örter.
79,00 kr
109,00 kr
Pierre Olivier Blancs de Blancs Prestige Brut produceras i Bourgogne av ekologiska druvor. Namnet Blanc de Blanc avslöjar att vinet enbart är gjort på gröna druvor. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron, äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka men uppfriskande bubblor. Passar mycket bra till tilltugget ovan. Peston på soltorkade tomaterna bryter av på ett mycket elegant sätt.
Recept: Linnéa Seidel
Friterad zucchini med 3 sorters såser: vitlöksdipp, srirachadipp och tryffelmajjo. Prova även receptet på brynt, vispat smör på bröd eller kex.
Läs mer »Linnéa bjuder på tre enkla men goda toppings som förvandlar crostinis till ett läckert tilltugg på nolltid. Perfekt till ett glas bubbel!
Läs mer »Gör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs mer »Tapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!
Läs mer »