Gräddkola med Amarula, pistage och havssalt.

Gör en härlig gräddkola med Amarula, pistage och havssalt från vinnaren av Årets Konditor 2014, Sara Aasum Hultberg.

Gräddkola med Amarula
Amarula Cream, 700ml

Amarula Cream, 700ml

Sydafrika

Systembolaget nr:

677

200,00 kr


logo

0 h 30 min

Gör en härlig gräddkola med Amarula, pistage och havssalt från vinnaren av Årets Konditor 2014, Sara Aasum Hultberg.

Gräddkola med Amarula, pistage och havssalt

Ingredienser

  • 200 gram smör

  • 2 dl socker

  • 1/2 dl farinsocker

  • 1 dl Amarula Cream

  • 2 dl grädde

  • 1 dl ljus sirap

  • ½ tsk havssalt

  • ½ dl pistagenötter

  • 200 gram mörk choklad

Gör så här

    1. Smält smöret i en kastrull och bryn det. Värm på medeltemperatur tills det börjar bubbla och rör om hela tiden, låt det få en gyllenbrun färg.

    2. Dra av ifrån plattan och tillsätt då socker, farinsocker, Amarula, grädde och ljus sirap.

    3. Rör om och ställ tillbaka på plattan och koka på medeltemperatur tills den är cirka 124 grader. Använd en termometer eller gör kulprovet.

    4. Häll i en form med bakplåtspapper, cirka 20 x 20 cm.

    5. Låt stå i rumstemperatur över natten och skär sedan i fina bitar.

    6. Smält den mörka chokladen och doppa bitarna, låt stelna.

Amarula Cream, 700ml

200,00 kr


Den läckra marulalikören passar perfekt som avec, som ingrediens i drinkar, eller som ingrediens i spännande bakverk och desserter!