Grillad korv med 3 spännande toppings.

Grillsäsongen är nära och vi förbereder oss med lite inspiration! Här har Linnéa skapat tre olika röror att toppa en god grillad korv med, som ger en lite lyxigare känsla än senap och ketchup.

Semente Avesso och tre olika korvar.
Semente Avesso Orange

Semente Avesso Orange

Portugal

Systembolaget nr:

2009

121,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Korv med bröd kan vara så mycket mer än bara just korv med bröd. Botanisera bland sorterna och välj ut olika smaker som du gillar. Leta upp ett riktigt gott korvbröd som du försiktigt värmer i grillpannan eller på grillen. Gör sen ett par härliga röror att toppa korvarna med.

Här har jag gjort tre olika varianter:

  • En smakrik oströra med svartpeppar och gräslök.

  • En fräsch fänkålsslaw med morötter och knaprig rostad lök.

  • En med underbar smak från färsk basilika och soltorkade tomater.

Alla förbereds med fördel en stund innan så de får möjlighet att gotta till sig och utveckla alla underbara smaker!

Linnéa

Oströra med svartpeppar och gräslök:

Ingredienser

  • 2 dl crème fraîche

  • 1 dl riven, vällagrad ost (t.ex. Västerbottensost)

  • 2 msk hackad gräslök

  • svartpeppar

Gör så här

    1. Blanda samman crème fraîche, riven ost och hälften av gräslöken.

    2. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt.

    3. Toppa korven med röran, resterande mängd gräslök och nymald svartpeppar.

Fänkålsslaw:

Ingredienser

  • 1 fänkål

  • 1 morot

  • 0,5 dl majonnäs

  • 1 dl naturell yoghurt

  • 2 tsk senap

  • örtsalt

  • rostad lök

  • färska örter

Gör så här

    1. Strimla fänkålen riktigt tunt. Skala och riv moroten.

    2. Blanda majonnäs, yoghurt och senap, smaka av med örtsalt.

    3. Blanda i finskuren fänkål och riven morot. Rör om väl.

    4. Toppa korven med röran. Strö på lite rostad lök och färska örter.

Krämig röra med soltorkade tomater och basilika:

Ingredienser

  • 5 st soltorkade tomater i olja

  • färsk basilika

  • 1 liten vitlöksklyfta

  • 150 g naturell färskost

  • salt och svartpeppar

Gör så här

    1. Finhacka de soltorkade tomaterna och den färska basilika. Skala och riv en liten vitlöksklyfta.

    2. Blanda detta i färskost. Smaka av med salt och svartpeppar.

    3. Toppa korven med röran och strö över lite finhackad, färsk basilika på toppen.

Vintips till korven:

Semente Avesso Orange

121,00 kr


Det portugisiska orangevinet Semente Avesso passar riktigt bra till enklare kötträtter som dessa grillade korvar med olika toppings. Vinet är aromatiskt och medelfylligt med en liten strävhet på slutet.

Recept: Linnéa Seidel