Smördegsflarn med Västerbottensost, spenat och rom.
Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn smaksatta med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen.
Läs mer »En hel, grillad laxsida som fått en härlig glaze av aprikosmarmelad som sedan toppats med färska örter. Gör sig otroligt bra på midsommarbuffén.
En hel, grillad laxsida gör sig otroligt bra på midsommarbuffén. Laxen har fått en härlig glaze av aprikosmarmelad som sedan toppats med färska örter. Fräscht, enkelt och väldigt gott!Jag brukar grilla laxen det sista jag gör, när grillen inte är så varm längre. Låt hellre laxen ligga en längre stund på lägre värme än att köra den kort tid och väldigt varmt.
1 hel laxsida med skinn (1-1 1/2 kg)
4 msk aprikosmarmelad
3 msk olja
1 lime
ca 1 dl färska örter, hackade (jag valde basilika, gräslök och persilja)
Tag fram laxen och låt den bli rumstempererad. Blanda samman aprikosmarmelad, olja, saft och skal från 1 lime.
Smaka av med salt och peppar. Pensla laxen med glazen. Lägg ut ett ark aluminiumfolie. Lägg sedan på ett ark bakplåtspapper. Placera laxen på bakplåtspappret.
Grilla på indirekt värme i cirka 20 minuter. Har du inte tillgång till grill, tillaga laxen i ugnen på 175°C i cirka 20 minuter.
Finhacka de färska örterna och klappa in dom på den varma laxen. Kan serveras både varm och kall.
3 dl gräddfil/naturell yoghurt
2 msk majonnäs
1/2 dl finhackad dill
pressad citron
1 tsk örtsalt
Blanda samman alla ingredienser till såsen.
Låt gärna stå ett par timmar i kylen innan servering.
189,00 kr
Friskt, fruktigt och nyanserad chenin blanc från Stellenbosch. Här finns toner av gula äpplen, persika, mandarin, honungsmelon och nötter. Perfekt till vegetariska rätter eller anrättningar med fisk eller ljust kött.
Recept: Linnéa Seidel
Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn smaksatta med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen.
Läs mer »Blad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar.
Läs mer »Grillade lammracks med parmesancrème är perfekt att bjuda på till midsommar!
Läs mer »En förenklad, somrig variant av Tiramisu med ett lager skivade jordgubbar och Amarula. Gör din tiramisu i en stor form, eller som här i portioner.
Läs mer »