Julsnaps - bästa snapsen till olika sorters julmat.
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Varför inte använda grillen till jul? Ge laxen en rökt smak genom att lägga enriskvistar eller rökspån på glöden. Servera med en romsås.
1 hel laxsida med skinn
olivolja
flingsalt
svartpeppar
saft från 1/2 citron
2 kvistar enris eller blötlagd rökspån
Torka av laxen och gnid in den med olja, salt, svartpeppar och citronsaft.
Fördela grillkol längs ena delen av din klotgrill. Tänd kolen och låt den få en fin och jämn glöd.
Lägg laxen, med skinnsidan nedåt på den sida du inte har glöden (laxen ska alltså inte ligga över glöden).
Lägg enriskvistar eller rökspån på glöden och sätt på locket med öppna ventiler.
Rök laxen i cirka 20 minuter. Övergrilla den inte, då blir den lätt torr.
2 1/2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 liten burk stenbitsrom, ca 80 g
citronsaft
salt
peppar
Blanda samman crème fraîche, majonnäs och rom.
Smaka av med citron, salt och peppar.
Låt stå kallt en stund innan servering.
79,00 kr
Till laxen föreslår vi det här sydafrikanska Chardonnay-vinet med fruktig, mycket frisk smak och inslag av päron, tropisk frukt, örter och citrus.
409,00 kr
Ett riktig smakupplevelse får du med denna Chablis! Smakrik med häftig syra tillsammans med en bra portion färsk, ren fin frukt av citrus, persikor, lätt rostade fat och en stendammig mineralitet.
Recept: Linnéa Seidel
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Gravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!
Läs mer »Ägghalvor med goda fyllningar är ett måste på julbordet. Här har Linnéa gjort tre varianter på lite roligare toppings än bara majonnäs och räkor.
Läs mer »