Grillad röding i panna.
Recept på grillad röding med dillsmör och färskpotatis med tillhörande dryckestips. Ett perfekt sommarrecept från Elsa Billgrens bok Elsas Husdröm.
Recept på grillad röding med dillsmör och färskpotatis med tillhörande dryckestips från Elsa Billgrens bok "Elsas Husdröm - En sommar, en sorg och tusen loppisar". En perfekt rätt att servera en ljummen sommarkväll.
Recept på grillad röding:
Ingredienser
4 rödingfiléer
3 msk smör
5 kvistar dill
svartpeppar
flingsalt
färskpotatis
Gör så här
Lägg ett ark bakplåtspapper i en ugnsfast form. Lägg i rödingfiléerna och klickaöver smöret. Toppa med svartpeppar och några kvistar dill.
Lägg formen på grillen under lock i cirka 5 minuter. Tryck lätt på filéerna för att se att de är klara. De ska ge lite motstånd men inte vara hårda.
Toppa med flingsalt. Ringla dillsmöret ur formen över den nykokta färskpotatisen.
Vintips till röding:
Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml
114,00 kr
Gustave Lorentz Riesling Réserve passar utmärkt till röding. Vinet har en ungdomlig och druvig doft av honungsmelon, gula plommon, och lime. Smaken är torr och frisk med inslag av melon, lätt kryddighet, nektarin och lime.
Robert Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Trocken
501,00 kr
En torr och frisk riesling med ypperlig balans, intensitet, och komplexitet. I den långa och högklassiga eftersmaken finner man stenfrukter, melon, gula päron, mineral och en fläkt av honung och färska blommor.