Röda grillviner som klarar biffen.
Finns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.
Läs mer »Ett helt underbart recept på grillad ryggbiff, krossad potatis och härliga balsamico-champinjoner. Här hittar du recept och tips på vin som passar till.
Precis så här älskar jag att bygga upp en middag. Flera olika sorters tillbehör, med olika smak och konsistens. Och till det en bit grillad ryggbiff. Gott för både kropp och själ. En storfavorit just nu är de här balsamicohampinjonerna. I ärlighetens namn gör jag dem flera gånger i veckan. Ett otroligt lättlagat tillbehör som passar att servera till det mesta. Men gör sig allra bäst just så här!
600 g ryggbiff
2 msk tamarisoja
1 dl olja
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
Ca 1 kg potatis
3 msk citronolivolja
flingsalt
färsk persilja
finriven parmesan
400 g kastanjechampinjoner
1 msk smör
1 dl balsamico
Blanda samman en marinad av tamarisoja, olja, pressad vitlök, salt och peppar. Lägg i biffen och låt marinera ett par timmar.
Stek eller grilla ryggbiffarna, cirka 2 minuter på varje sida. Täck biffarna med folie och låt vila minst 20 minuter innan du skär upp dem.
Koka potatisen helt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund.
Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dem med hjälp av baksidan på en träslev så de krossas lätt. Ringla över olja och flingsalt.
Finhacka färsk persilja och strö över tillsammans med finriven parmesan. Ställ sedan in potatisen i ugnen och gratinera tills potatisen börjar bli krispig. 225°C i cirka 25 minuter.
Dela champinjonerna i mindre bitar. Stek dem lätt i en torr, medelvarm stekpanna. När champinjonerna börjar släppa ifrån sig vätska, klicka i lite smör och stek dem tills de fått fin färg.
Tillsätt sedan balsamico och låt allt fräsa cirka 1 minut. Ta av från spisen, finhacka persilja och blanda i. Avsluta med lite salt.
Grilla eller stek sparris och tomater. Servera tillsammans med strimlad grillad ryggbiff, krossad potatis, balsamicochampinjoner och sallad. Häll upp ett glas vin till och låt fredagsmyset börja!
139,00 kr
Castello del Poggio Barbera d'Asti har en inbjudande doft med inslag av mörka körsbär, skogshallon, örtkryddor och fat. Smaken är balanserad med toner av körsbär, torkade tranbär, kanel och salvia.
Recept: Linnéa Seidel
Finns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.
Läs mer »Inför grillsäsongen tipsar vi om flera goda grillrecept med tillhörande dryckestips. In och bli inspirerad.
Läs mer »Här kan man välja den svamp man tycker bäst om eller har tillgång till. Puréns sälta och fyllighet passar otroligt bra tillsammans med björnbärsmarmeladen och osten. Får du dessutom lite marmelad och ost över har du något gott att smaska på även efter mat.
Läs mer »Ett somrigt recept på grillad lax som paras ihop med en sallad baserad på jordgubbar, melon, fetaost och oliver. Passar utmärkt ihop med ett glas rosévin.
Läs mer »