Grillade laxkotletter med mango.

Är du sugen på att testa en lite annorlunda laxrätt på midsommar? Här serveras grillade laxkotletter som matchas med mango och chilli. Avnjuts med ett glas rosévin.

Grillade laxkotletter med mango
CHILL OUT Shiraz Rosé California

CHILL OUT Shiraz Rosé California

USA

Systembolaget nr:

310508

224,00 kr


logo

2

logo

0 h 30 min

Tillför lite nya smaker på midsommarbordet! Varför inte grilla laxkotletter och servera dom med solgul mango och chili? Helt klart ett fräscht inslag denna midsommar och till andra grillkvällar!/ Linnéa

Grillade laxkotletter:

Ingredienser

  • 800 g laxkotletter

  • olivolja

  • flingsalt

  • chilliflakes

Gör så här

    1. Torka laxen helt torr med lite papper. Gnid in kotletterna med olja, salt och lite chiliflakes.

    2. Grilla på indirekt värme i 2-3 minuter per sida.

Mango:

Ingredienser

  • 500 g mogen mango

  • 1 chili

  • 2 msk olivolja

  • färsk persilja eller koriander

Gör så här

    1. Dela mangon och kärna ur den. Tag av skalet och skär mangon i fina bitar.

    2. Lägg ut på ett fat tillsammans med laxen

    3. Finhacka en chili och ha ut över mangon tillsammans med olja, färsk persilja eller koriander, salt och peppar.

Vintips till grillad lax:

CHILL OUT Shiraz Rosé California

224,00 kr


Ett härligt rosévin på box passar perfekt på midsommar när du vill bjuda många. CHILL OUT Shiraz Rosé California har en fruktig och doft med inslag av hallon, jordgubbar, persika och örter. Rosévinet är fruktigt med en angenäm smak av fruktsötma och toner av hallon, persika, körsbär och blodapelsin.