Hallonsorbet i bubbel.

Linnéas recept på ljuvlig hallonsorbet. Servera den med en skvätt mousserande och du har den perfekta Alla hjärtans dag-desserten!

Hallonsorbet i bubbel
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

7714101

109,00 kr


logo

2 portioner

logo

0 h 25 min

Hemgjord hallonsorbet är ju bara så himla gott! Det smakar sommar på sked liksom.Tillsätter man dessutom en skvätt mousserande vin när man serverar glassen, ja då är man i himmelriket! Och vem vill inte ta en tur till himmelriket på Alla hjärtans dag?

Glasen kan du göra extra fina genom att sockra kanterna. Det gör du enklast med hjälp av en citronklyfta som du gör ett snitt i. Dra sedan citronen runt glasets kant. Ställ glaset upp och ner på ett fat med strösocker. Vänd sedan tillbaka glaset och det är redo att användas.

Hallonsorbet i bubbel

Ingredienser

 • 1 dl vatten

 • 1 1/4 dl strösocker

 • 4 dl frysta hallon (tinade)

 • saft från 1 citron

 • 1 äggvita

 • färska hallon

 • 1 flaska Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt svalna helt. Mixa hallonen slätt. Blanda detta med sockerlagen och citronsaften.

  2. Vispa upp äggvitan till ett hårt skum. Vänd i hallonblandningen och blanda väl.

  3. Häll blandningen i en glassmaskin och kör i cirka 15 minuter. Lägg sedan över det i en burk med lock och låt stå i frysen. Har du ingen glassmaskin kan du lägga allt i en burk direkt och ställa in i frysen. Rör om då och då den första timmen. Låt sedan stå orörd i frysen.

  4. När det är dags att servera, skopa upp ett par kulor hallonsorbet i fina glas och strö över några färska hallon.

  5. Precis innan servering, slå över en rejäl skvätt mousserande vin. Servera direkt!

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

109,00 kr


Doften är medelstor och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple. Det finns en angenäm  balans med mjuka men uppfriskande bubblor.

Recept: Linnéa Seidel