Halstrade pilgrimsmusslor med vitlöksräkor och paprikaröra.

Varma kvällar är man inte sugen på allt för mastig och tung mat. Känner man ändå att man skulle vilja ha något mer, ja då skulle jag slänga ihop en risotto att servera till. Men just idag, då vill jag bara äta mina halstrade pilgrimsmusslor, vitlöksräkor

Halstrade pilgrimsmusslor med vitlöksräkor och paprikaröra
Casal Garcia Vinho Verde

Casal Garcia Vinho Verde

Portugal

Systembolaget nr:

2596

77,00 kr


Robert Weil Junior Weissburgunder Unique

Robert Weil Junior Weissburgunder Unique

Tyskland

Systembolaget nr:

54327

149,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Som jag älskar den lättsamma matlagningen som kommer med sommarvärmen! Där råvarorna får stå i fokus och ett par få, noga utvalda smaker får stå i centrum. Halstrade pilgrimsmusslor och vitlöksräkor är såna rätter som ligger lite extra varmt om hjärtat. Paprikaröran gör jag på grillade paprikor på burk. Känner man för att grilla paprikorna själv så går det också bra så klart. Grillade paprikor får en väldigt söt och fin smak, vilket gör sig utmärkt i den här röran. Det här är en bra grund, sedan kan man välja att addera olika kryddor och smaker beroende på vad man serverar den till!

Paprikaröra

Ingredienser

  • 500 g grillad paprika på burk

  • 2 dl solroskärnor

  • 2 msk olivolja

  • 1 dl färsk persilja

  • salt & svartpeppar

Gör så här

    1. Häll av vätskan som paprikorna ligger i.

    2. Mixa paprikor och solroskärnor i en mixer. Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar. Fortsätt mixa till en ganska slät röra.

Halstrade pilgrimsmusslor med vitlöksräkor

Ingredienser

  • 16 pilgrimsmusslor

  • 1 msk olivolja

  • 50 g smör

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • salt

  • ca 300 g skalade räkor

  • citron

  • färsk persilja

  • salladsblad

  • bröd

Gör så här

    1. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja i. Häll i musslorna och stek på medelvärme, cirka en minut per sida.

    2. Tillsätt smör och finhackad vitlök. Stek musslorna ytterligare ett par minuter, salta lätt.

    3. Lyft ur de halstrade pilgrimsmusslorna ur stekpannan och lägg på ett fat. Lägg i räkorna i den varma stekpannan. Stek dom hastigt under omrörning.

    4. Stek eller grilla citronen. Lägg upp salladsblad på 4 tallrikar, fördela musslor och räkor jämnt på tallrikarna. Pressa citron och strö finhackad persilja över. Servera med lättrostat bröd och paprikaröran.

    5. Häll upp ett glas vitt, njut av de halstrade pilgrimsmusslorna och låt fredagsmyset börja!

Vintips till halstrade pilgrimsmusslor:

Casal Garcia Vinho Verde

77,00 kr


Casal Garcia Vinho Verde har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen. päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.

Robert Weil Junior Weissburgunder Unique

149,00 kr


Robert Weil Junior Weissburgunder har en angenäm och fruktig doft med inslag av vit persika, galiamelon, aprikos och en fläkt av citrus. Smaken är fruktig med en fräsch syra och trevliga inslag av persika, gula plommon, galiamelon och citrus. Väljes med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur och grönsaker.

Recept: Linnéa Seidel