Halstrade pilgrimsmusslor med jordärtskockssoppa och andra delikatesser.
PA & Co har fyllt 30 år! Detta har dem firat med att ge ut kokboken "The devil made us do it!". Här får du ett recept från boken!
Läs mer »Varma kvällar är man inte sugen på allt för mastig och tung mat. Känner man ändå att man skulle vilja ha något mer, ja då skulle jag slänga ihop en risotto att servera till. Men just idag, då vill jag bara äta mina halstrade pilgrimsmusslor, vitlöksräkor
Som jag älskar den lättsamma matlagningen som kommer med sommarvärmen! Där råvarorna får stå i fokus och ett par få, noga utvalda smaker får stå i centrum. Halstrade pilgrimsmusslor och vitlöksräkor är såna rätter som ligger lite extra varmt om hjärtat. Paprikaröran gör jag på grillade paprikor på burk. Känner man för att grilla paprikorna själv så går det också bra så klart. Grillade paprikor får en väldigt söt och fin smak, vilket gör sig utmärkt i den här röran. Det här är en bra grund, sedan kan man välja att addera olika kryddor och smaker beroende på vad man serverar den till!
500 g grillad paprika på burk
2 dl solroskärnor
2 msk olivolja
1 dl färsk persilja
salt & svartpeppar
Häll av vätskan som paprikorna ligger i.
Mixa paprikor och solroskärnor i en mixer. Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar. Fortsätt mixa till en ganska slät röra.
16 pilgrimsmusslor
1 msk olivolja
50 g smör
2 vitlöksklyftor, finhackade
salt
ca 300 g skalade räkor
citron
färsk persilja
salladsblad
bröd
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja i. Häll i musslorna och stek på medelvärme, cirka en minut per sida.
Tillsätt smör och finhackad vitlök. Stek musslorna ytterligare ett par minuter, salta lätt.
Lyft ur de halstrade pilgrimsmusslorna ur stekpannan och lägg på ett fat. Lägg i räkorna i den varma stekpannan. Stek dom hastigt under omrörning.
Stek eller grilla citronen. Lägg upp salladsblad på 4 tallrikar, fördela musslor och räkor jämnt på tallrikarna. Pressa citron och strö finhackad persilja över. Servera med lättrostat bröd och paprikaröran.
Häll upp ett glas vitt, njut av de halstrade pilgrimsmusslorna och låt fredagsmyset börja!
77,00 kr
Casal Garcia Vinho Verde har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen. päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.
149,00 kr
Robert Weil Junior Weissburgunder har en angenäm och fruktig doft med inslag av vit persika, galiamelon, aprikos och en fläkt av citrus. Smaken är fruktig med en fräsch syra och trevliga inslag av persika, gula plommon, galiamelon och citrus. Väljes med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur och grönsaker.
Recept: Linnéa Seidel
PA & Co har fyllt 30 år! Detta har dem firat med att ge ut kokboken "The devil made us do it!". Här får du ett recept från boken!
Läs mer »En himmelskt god förrätt! Den fina syran i rosévinet matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.
Läs mer »Att laga risotto är betydligt enklare än du tror. Här ger Linnéa sitt bästa recept på en härligt krämig risotto med trattkantareller och pilgrimsmusslor!
Läs mer »Linnéa ger oss ett fantastiskt somrigt och härligt recept på grillade räkor serverade med smörfrästa morötter och ramslökspesto.
Läs mer »