Kocken Jonas Svenssons passion för asiatisk mat och sake.
Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub berättar om sin passion för det asiatiska köket och att hitta fina kombinationer av mat och dryck.
Läs mer »Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA har tagit fram ett recept på sashimi som passar väldig fint till YOKO Sake Junmai Daiginjo.
Jonas Svensson är krögare på Miss Voon & GOMA och han har tagit fram det här sashimireceptet för att passa till YOKO Junmai Daiginjo. Sake passar utmärkt till mat som har mycket smak av umami och där råvarorna står i fokus.
2 dl vatten
5 cm konbu (japanskt sjögräs)
1 dl bonitoflakes (flingor av torkad, rökt Bonitofisk)
Sjud upp alla ingredienser och låt vila ca 20 min, sila.
1 kålrabbi
1 dl risvinäger
1 Tbsp Sugar
Skala och skär kålrabbi i små tärningar.
Koka upp risvinäger och socker och häll över kålrabbibitarna. Låt svalna.
2 dl dashi (kryddblandning se ovan)
20 gr wasabipaste
1 dl light soja
1 krm shishimi togarashi (7 kryddor kryddblandning)
1 msk smör
Koka upp alla ingredienser och mixa.
Hamchifisk
sishimi togarashi (7 kryddor kryddblandning)
mixad torkad dill
Skär Hamchifisken i tunna skivor och krydda med dillpulver och shishimi togarashi.
Strimla rättika tunt och spola i kallt vatten i ca 20 min, blanda med krasse. Skär citronklyfta som garnityr.
Lägg kålrabbibitar på en tallrik. Placera den kryddade fisken på tallriken. Skumma vinnägretten och servera till.
Garnera med rättikssallad och citron.
269,00 kr
Sake är en utmärkt måldtidsdryck. YOKO Sake Junmai Daiginjo har en mild medelstor doft med inslag av gröna äpplen, päron, jasminris och mandel. Smaken är nästan torr med inslag av viss blommighet, gröna äpplen och mandel.
Recept: Jonas Svensson
Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub berättar om sin passion för det asiatiska köket och att hitta fina kombinationer av mat och dryck.
Läs mer »YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs mer »En traditionell kinesisk rätt som här i stjärnkocken Jonas Svenssons recept fylls med en god misokyckling.
Läs mer »Det asiatiska köket möter tex mex i den här goda sashimitacon. Receptet kommer från kokboken "Fredagskockens hamburgare och tacos".
Läs mer »