Hamachi Winter Sashimi.

Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA har tagit fram ett recept på sashimi som passar väldig fint till YOKO Sake Junmai Daiginjo.

hamachi winter sashimi med YOKO sake
YOKO Sake Junmai Daiginjo

YOKO Sake Junmai Daiginjo

Japan

Systembolaget nr:

5311801

269,00 kr


logo

1 h 0 min

Jonas Svensson är krögare på Miss Voon & GOMA och han har tagit fram det här sashimireceptet för att passa till YOKO Junmai Daiginjo. Sake passar utmärkt till mat som har mycket smak av umami och där råvarorna står i fokus.

Dashi:

Ingredienser

  • 2 dl vatten

  • 5 cm konbu (japanskt sjögräs)

  • 1 dl bonitoflakes (flingor av torkad, rökt Bonitofisk)

Gör så här

    1. Sjud upp alla ingredienser och låt vila ca 20 min, sila.

Picklad kålrabbi:

Ingredienser

  • 1 kålrabbi

  • 1 dl risvinäger

  • 1 Tbsp Sugar

Gör så här

    1. Skala och skär kålrabbi i små tärningar.

    2. Koka upp risvinäger och socker och häll över kålrabbibitarna. Låt svalna.

Vinnaigrette:

Ingredienser

  • 2 dl dashi (kryddblandning se ovan)

  • 20 gr wasabipaste

  • 1 dl light soja

  • 1 krm shishimi togarashi (7 kryddor kryddblandning)

  • 1 msk smör

Gör så här

    1. Koka upp alla ingredienser och mixa.

Fisken:

Ingredienser

  • Hamchifisk

  • sishimi togarashi (7 kryddor kryddblandning)

  • mixad torkad dill

Gör så här

    1. Skär Hamchifisken i tunna skivor och krydda med dillpulver och shishimi togarashi.

    2. Strimla rättika tunt och spola i kallt vatten i ca 20 min, blanda med krasse. Skär citronklyfta som garnityr.

    3. Lägg kålrabbibitar på en tallrik. Placera den kryddade fisken på tallriken. Skumma vinnägretten och servera till.

    4. Garnera med rättikssallad och citron.

Dryckestips till Hamachi Winter Sashimi:

YOKO Sake Junmai Daiginjo

269,00 kr


Sake är en utmärkt måldtidsdryck. YOKO Sake Junmai Daiginjo har en mild medelstor doft med inslag av gröna äpplen, päron, jasminris och mandel. Smaken är nästan torr med inslag av viss blommighet, gröna äpplen och mandel.