Hel laxsida med citrus och örter.

Att tillaga en hel laxsida blir både gott och är enkelt. Passar perfekt på en påskbuffé till ett glas vitt vin.

Hel laxsida
Aveleda Loureiro

Aveleda Loureiro

Portugal

Systembolaget nr:

54793

119,00 kr


Las Moras Organic Chardonnay

Las Moras Organic Chardonnay

Argentina

Systembolaget nr:

2661

89,00 kr


logo

0 h 40 min

Att tillaga en hel laxsida blir både gott och är enkelt. Passar perfekt på en påskbuffé med ett glas vitt vin.

Hel laxsida med citrus och örter

Ingredienser

  • 1 1/2 kg hel laxsida med skinn

  • 2 dl hackad persilja, dill, gräslök och basilika

  • 1 citron (saft och skal)

  • 2 msk olivolja

  • salt och svartpeppar

  • 2 blodapelsiner

  • 2 apelsiner

  • 1/2 citron

  • 4 ägg

  • Krasse

Gör så här

    1. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg en hel laxsida med skinnsidan ner.

    2. Finhacka örterna. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.

    3. Blanda örter, citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar. Klappa in detta på laxen.

    4. Ugnsbaka i 180°C i cirka 30 minuter.

    5. Skala och skär ner blodapelsin och apelsin i bitar, pressa över saften från 1/2 citron och blanda om.

    6. Koka äggen och låt svalna helt. Dela äggen på mitten, strö över salt och krasse. Servera detta till hel laxsida och citrus.

Passande dryck till laxen:

Las Moras Organic Chardonnay

89,00 kr


Vinet har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, persika, tropiska frukter, fat och vanilj. Smaken är torr och fräsch med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

Aveleda Loureiro

119,00 kr


Aveleda Loureiro har en fräsch och fruktig doft med inslag av lime, lagerblad, grillad citron och vita blommor. Smaken är torr, frisk och fruktig med fina toner av lime, blommor, passionsfrukt, våt sten samt ett stråk av citruszest.

Recept: Linnéa Seidel