Regnbågssallad med picklad blomkål och ugnsrostade primörer.
En fräsch och supergod rätt i regnbågens alla färger gjord på vårens primörer i ugn och picklad blomkål.
Läs mer »Att tillaga en hel laxsida blir både gott och är enkelt. Passar perfekt på en påskbuffé till ett glas vitt vin.
Att tillaga en hel laxsida blir både gott och är enkelt. Passar perfekt på en påskbuffé med ett glas vitt vin.
1 1/2 kg hel laxsida med skinn
2 dl hackad persilja, dill, gräslök och basilika
1 citron (saft och skal)
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 blodapelsiner
2 apelsiner
1/2 citron
4 ägg
Krasse
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg en hel laxsida med skinnsidan ner.
Finhacka örterna. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.
Blanda örter, citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar. Klappa in detta på laxen.
Ugnsbaka i 180°C i cirka 30 minuter.
Skala och skär ner blodapelsin och apelsin i bitar, pressa över saften från 1/2 citron och blanda om.
Koka äggen och låt svalna helt. Dela äggen på mitten, strö över salt och krasse. Servera detta till hel laxsida och citrus.
239,00 kr
Ett friskt och fruktigt vin med intensiva dofter av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Passar utmärkt till vårens lite kraftigare fiskrätter.
115,00 kr
Elegant och ungdomlig arom med inslag av honung, gula plommon och lime. Smaken är torr och nyanserad med en mycket bra smaklängd. Ett vin som passar utmärkt till all sorts fisk och skaldjur.
Recept: Linnéa Seidel
En fräsch och supergod rätt i regnbågens alla färger gjord på vårens primörer i ugn och picklad blomkål.
Läs mer »När du helsteker en biffrad, se till att inte använda en bit under 1 kg, då är risken stor att köttet blir torrt. Ta hellre en lite större bit, det som blir över passar perfekt till biff stroganoff eller kanske en biffsallad dagen efter!
Läs mer »En saftig mandelkaka som smakar allra bäst med lite färska bär och lättvispad grädde. Kakan bakas på mandelmjöl vilket gör den till ett bra glutenfritt alternativ!
Läs mer »Till all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.
Läs mer »