Helgrillad fisk med krossad potatis och kaprisdressing.

Linnea förklarar hur enkelt det är att grilla hel fisk. Till detta serveras en ny favorit: krossad potatis! Som tillbehör blir det en dressing med smak av kapris.

Helgrillad fisk med krossad potatis och kaprisdressing.
CHILL OUT Chardonnay Australia

CHILL OUT Chardonnay Australia

Australien

Systembolaget nr:

2228008

209,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Att helgrilla fisk är fantastiskt gott, men det kan kanske kännas lite skrämmande om du aldrig gjort det förut. Jag har några bra tips som hjälper dig på vägen:

  • Se till att få fisken urtagen och rensad i butik, eller ta hjälp av någon som kan det.

  • Använd gärna ett halster att grilla fisken i. Då kan du enkelt vända och flytta fisken på grillen utan att skinnet bränns fast.

  • Har du inget halster, se till att gallret är väl rengjort och smörj gärna in det med lite olja innan du kör igång.

  • Vänd och flytta inte runt fisken mer än nödvändigt. Att vända fisken en gång räcker.

Precis som med annat kött mår fisken bra av att ligga framme och bli rumstempererad innan den tillagas. Och glöm inte bort att fylla den med massor av godsaker!

/Linnea

Helgrillad fisk:

Ingredienser

  • ca 4 st små eller 2 större, Seabream eller annan fisk som passar bra att grilla hel

  • flingsalt

  • olivolja

  • färska örter

  • 3 citroner

Gör så här

    1. Låt fisken bli rumstempererad. Klappa den helt torr.

    2. Skär tre till fyra snitt per sida i skinnet. Gnid in fisken med olja och flingsalt på både in och utsida.

    3. Finhacka örter och skär citronen i skivor.

    4. Fyll fisken med färska örter och citronskivor. Spar ett par att lägga uppepå fisken när den grillas.

    5. Lägg fisken i halster eller placera på grillens galler. Hur lång tid du behöver grilla fisken beror på storlek. Har du en mindre fisk räcker ca 5 minuter per sida medan en större kan behöva grillas drygt 10 minuter per sida.

    6. När du vänt fisken, placera ut ett par citronskivor på varje fisk.

Krossad potatis:

Ingredienser

  • ca 800 g potatis

  • olivolja

  • 3 vitlöksklyftor

  • 2 msk dill

  • 2 dl parmesan eller annan vällagrad ost

  • örtsalt

Gör så här

    1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

    2. Häll av och lägg ut potatisarna på en plåt. Tryck till dem lätt med baksidan av en träslev eller liknande.

    3. Ringla över olja.

    4. Skala och pressa vitlöken och strö den över potatisarna.

    5. Strö över dill, riven parmesan och örtsalt.

    6. Gratinera i i 225°C varm ugn i cirka 20 minuter eller tills potatisen börjar få fin färg.

Kaprisdressing:

Ingredienser

  • sallad

  • färska tomater

  • ca 3 msk kapris

  • 1 msk vatten

  • 20 g dill

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 dl olivolja

Gör så här

    1. Ha upp sallad och tomater i en skål.

    2. Mixa 2 msk kapris, vatten, dill och dijonsenap. Tillsätt olja i en tunn stråle. Känns dressingen för tjock kan den späs med mer vatten.

    3. Lägg upp fisk och potatis på ett fat. Strö lite kapris över fisken.

CHILL OUT Chardonnay Australia

209,00 kr


CHILL OUT Chardonnay Australia har en frisk och fruktig doft med tydliga inslag av citrus, tropiska frukter och fat. Medelfylligt och smakrikt vin med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat ananas och vanilj. Passar fint till lättare maträtter med ljust kött, grillad fisk och sallader.