Himmelska nutellakakor med Oreos.

Om du är svag för Nutella är det här kakorna för dig! Varsågod, ett recept på kladdiga Nutellakakor fyllda med godsaker.

Nutellakakor
Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

Italien

Systembolaget nr:

811902

179,00 kr


logo

0 h 25 min

Om du är svag för Nutella är det här kakorna för dig! Varsågod, ett recept på kladdiga Nutellakakor fyllda med godsaker.

Nutellakakor med jordnötssmör och Oreos

Ingredienser

  • 2,25 dl jordnötssmör

  • 1 dl Nutella

  • 1 stort ägg

  • 1,7 dl socker

  • 4 msk farinsocker

  • 4 msk kakao

  • 2 teskedar kokat kaffe, espresso eller vatten

  • 1 tesked vanilljpulver

  • 1/2 tesked bakpulver

  • 12 Oreo-kakor, lätt krossade

Gör så här

    1. Arbeta ihop Nutella, jordnötssmör, ägg och socker i en matberedare i två minuter på medelhastighet till dess att det blivit en kräm. 

    2. Tillsätt sedan kakao, kaffe, vaniljpulver och bakpulver. Låt matberedaren arbeta ihop allt i 1-2 minuter på medelhastighet. Häll i de lätt krossade Oreo-kakorna och rör ihop för hand. Täck över skålen och ställ i kylen i en timme. 

    3. Värm upp ugnen till 175 grader. Gröp ur ca 1,5 matsked kakdeg och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av degen och lägg dessa med ca 5 centimeters mellanrum. Platta till degbitarna lätt.

    4. Sätt in i ugnen i 8 minuter. Nutellakakorna kommer att dra ihop sig mer när de svalnar så se till att inte övergrädda dem (vilket är lätt hänt med mörka kakor). 

    5. Förvara nutellakakorna i en lufttät burk i rumstemperatur eller i kylen, så håller de sig i upp till en vecka. I frysen klarar de sig upp till tre månader. 

    6. Ta fram när du vill ha en stund av ren njutning!

    7. OBS! Bilden visar en annan kaka med Oreos.

Dryckestips till Nutellakakor:

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

179,00 kr


Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft av honung med en touch av apelsinskal, peppar och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos och russin i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Smaken sitter kvar länge i munnen och eftersmaken kan föra tankarna till crème brûlé.