Ljuvlig dessert i glas med bär, havrecrunch och kolagrädde.
Den här härliga bärdesserten är söt, syrlig, krämig och krispig - allt man kan önska sig helt enkelt!
Läs mer »Om du är svag för Nutella är det här kakorna för dig! Varsågod, ett recept på kladdiga Nutellakakor fyllda med godsaker.
Om du är svag för Nutella är det här kakorna för dig! Varsågod, ett recept på kladdiga Nutellakakor fyllda med godsaker.
2,25 dl jordnötssmör
1 dl Nutella
1 stort ägg
1,7 dl socker
4 msk farinsocker
4 msk kakao
2 teskedar kokat kaffe, espresso eller vatten
1 tesked vanilljpulver
1/2 tesked bakpulver
12 Oreo-kakor, lätt krossade
Arbeta ihop Nutella, jordnötssmör, ägg och socker i en matberedare i två minuter på medelhastighet till dess att det blivit en kräm.
Tillsätt sedan kakao, kaffe, vaniljpulver och bakpulver. Låt matberedaren arbeta ihop allt i 1-2 minuter på medelhastighet. Häll i de lätt krossade Oreo-kakorna och rör ihop för hand. Täck över skålen och ställ i kylen i en timme.
Värm upp ugnen till 175 grader. Gröp ur ca 1,5 matsked kakdeg och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av degen och lägg dessa med ca 5 centimeters mellanrum. Platta till degbitarna lätt.
Sätt in i ugnen i 8 minuter. Nutellakakorna kommer att dra ihop sig mer när de svalnar så se till att inte övergrädda dem (vilket är lätt hänt med mörka kakor).
Förvara nutellakakorna i en lufttät burk i rumstemperatur eller i kylen, så håller de sig i upp till en vecka. I frysen klarar de sig upp till tre månader.
Ta fram när du vill ha en stund av ren njutning!
OBS! Bilden visar en annan kaka med Oreos.
189,00 kr
199,00 kr
Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft av honung med en touch av apelsinskal, peppar och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos och russin i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Smaken sitter kvar länge i munnen och eftersmaken kan föra tankarna till crème brûlé.
Den här härliga bärdesserten är söt, syrlig, krämig och krispig - allt man kan önska sig helt enkelt!
Läs mer »Vi har pratat med Frida Skattberg som är aktuell med kokboken "Kladdkakor deluxe".
Läs mer »Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »Här har vi samlat riktigt smarriga kladdkakerecept för dig som gärna vill experimentera med denna klassiska läckerbit.
Läs mer »