Hummer med forellrom, dillsmetana och smörstekt rågbröd.

Lyxig hummer med krämig smetana som toppas med forellrom. Att dricka till? Champagne!

Hummer med forellrom, dillsmetana och smörstekt rågbröd
Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

Frankrike

Systembolaget nr:

2225706

209,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

För flera år sedan blev jag serverad en variant av detta till förrätt. Krämig och syrlig smetana som toppas med lyxig hummer och rom. En bättre start än så blir det nog inte på nyårsfirandet! Jag har använt forellrom här, jag gillar de stora, fina romkulorna, det blir så vackert! Men det blir precis lika gott med löjrom.

Ingredienser

  • 1 liten rödlök

  • 1 dl färsk dill

  • 2 dl smetana

  • 1 msk citron

  • salt

  • 2 kokta humrar

  • 6 skivor rågbröd

  • smör att steka i

  • 80 g forell eller löjrom

Gör så här

    1. Skala och finhacka löken.

    2. Finhacka dillen (spar några vippor till dekoration).

    3. Blanda lök och dill med smetana, citron och salt. Rör om väl och låt gärna stå svalt ett par timmar innan servering.

    4. Skala humrarna och skär köttet i bitar.

    5. Skär brödskivorna i trekanter och stek i smör tills de fått fin yta.

    6. Fördela dillsmetanan på 4 tallrikar, toppa med hummer, färsk dill och rom. Servera med nystekt bröd. Ät direkt.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

209,00 kr


Självklart kan du även välja ett stilla, vitt vin till hummern. Då rekommenderar vi denna Riesling som finns i både hel-, halv- och magnumflaska beroende på hur många middagsgäster du har. Smaken är torr och frisk med inslag av honung, kryddor, gröna äpplen och citrus.

Champagneglas och ishink

Bästa bubblet till nyår.


Snart är dagen kommen då vi eftertänksamt blickar tillbaks till året som varit och fulla med förhoppningar välkomnar det nya. Inget känns då mer naturligt än ett vackert flöjtglas med vin som brusar. Vi hjälper dig att hitta rätt!

Läs mer »