Parmalindad oxfilé med svamp- och tryffelkräm och hasselbacksrödbetor.
Linnéa lindar oxfilén med parmaskinka och serverar med en smakrik svamp- & tryffelkräm och hasselbacksrödbetor med brynt smör.
Läs mer »Lyxig hummer med krämig smetana som toppas med forellrom.
För flera år sedan blev jag serverad en variant av detta till förrätt. Krämig och syrlig smetana som toppas med lyxig hummer och rom. En bättre start än så blir det nog inte på nyårsfirandet! Jag har använt forellrom här, jag gillar de stora, fina romkulorna, det blir så vackert! Men det blir precis lika gott med löjrom.
1 liten rödlök
1 dl färsk dill
2 dl smetana
1 msk citron
salt
2 kokta humrar
6 skivor rågbröd
smör att steka i
80 g forell eller löjrom
Skala och finhacka löken.
Finhacka dillen (spar några vippor till dekoration).
Blanda lök och dill med smetana, citron och salt. Rör om väl och låt gärna stå svalt ett par timmar innan servering.
Skala humrarna och skär köttet i bitar.
Skär brödskivorna i trekanter och stek i smör tills de fått fin yta.
Fördela dillsmetanan på 4 tallrikar, toppa med hummer, färsk dill och rom. Servera med nystekt bröd. Ät direkt.
439,00 kr
Bauchet Cuvée Signature Premier Cru är en välbalanserade champagne - utmärkt som aperitif och även en välkommen gäst vid det dukade bordet. Servera gärna till eleganta fisk och skaldjursrätter. Vi rekommenderar exempelvis en lyxig löjromstoast.
119,00 kr
Torr, ungdomlig smak med frisk syra. Fruktiga inslag av äpple och grapefrukt samt bröd. Fina bubblor och friskt avslut. Utmärkt som apéritif eller till fräscha, friska sallader och lättare fisk- och skaldjursrätter.
Linnéa lindar oxfilén med parmaskinka och serverar med en smakrik svamp- & tryffelkräm och hasselbacksrödbetor med brynt smör.
Läs mer »Avsluta nyårsmiddagen med stil! Gör en hjortronglass som du smaksätter med dessertvin. Spritsa på fina marängtoppar som du bränner av och toppa med hallon.
Läs mer »Snart är dagen kommen då vi eftertänksamt blickar tillbaks till året som varit och fulla med förhoppningar välkomnar det nya. Inget känns då mer naturligt än ett vackert flöjtglas med vin som brusar. Vi hjälper dig att hitta rätt!
Läs mer »