Inlagd sill med citron, dill och pepparrot.

Ingen påsk utan sill! Här har Linnéa gjort en frisk och smakrik sill som får smak av citrus och dill, samt lite sting av pepparrot.

Sill med citron, dill och pepparrot.
O.P. Anderson Dill

O.P. Anderson Dill

Sverige

Systembolaget nr:

1176

230,00 kr


logo

1

En fräsch och vårig sill som passar perfekt till påsk. Sillen mår fint av att få stå till sig över natten i kylskåpet innan den serveras.

Lag till sillen:

Ingredienser

  • 3 dl vatten

  • 2 dl strösocker

  • 1 dl ättika

Gör så här

    1. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Låt svalna helt.

Inlagd sill med citron, dill och pepparrot:

Ingredienser

  • 1 förpackning 5-minuterssill

  • 1 ekologisk citron

  • 0,5 dl dill

  • 1 msk finriven pepparrot

  • ca 15 rosépepparkorn

Gör så här

    1. Skölj av sillen och skär ner den i mindre bitar om du har köpt hela filéer.

    2. Tvätta citronen noga och skär den i skivor och sedan i mindre bitar.

    3. Varva sill, citron, dill och finriven pepparrot i en glasburk. Ha i rosépepparkorn och slå på den avsvalnade lagen.

    4. Sätt på lock och låt stå i kylen i ca ett dygn innan servering.

Snaps till sillen:

O.P. Anderson Dill

230,00 kr


O.P. Anderson Dill Aquavit har en frisk och fyllig kryddighet från dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål.

Recept: Linnéa Seidel

Räkcheesecake till påskbordet

Räkcheesecake.


Den här vackra skaldjursskapelsen passar lika bra till påsk som till midsommar eller varför inte till kräftskivan. Kom ihåg att man äter med ögonen också, så lägg lite extra kärlek på dekorationen!

Läs mer »