Inlagd vego-sill.

Det här är ett utmärkt veganskt alternativ till sill! Den inlagda zucchinin fungerar fint att använda i olika röror, men gör sig precis lika bra som här, när den bara är inlagd.

Inlagd vego-sill
logo

0 h 25 min

Perfekt att servera till de personer som av en eller annan anledning inte gillar smaken av sill!

Inlagd vego-sill

Ingredienser

  • 1 dl ättika

  • 2 dl strösocker

  • 3 dl vatten

  • 3 lagerblad

  • 1 zucchini

  • 10 cm purjolök

  • 1 morot

  • 1 nypa salt

Gör så här

    1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp.

    2. Skär zucchini i små tärningar, skiva purjolök och morot. Lägg i en stor glasburk. Ha i lagerbladen och salt. Slå över den varma lagen. Sätt lock på burken och förvara svalt.

Tips på passande snaps:

O.P. Anderson Björk

265,00 kr


O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål. Perfekt till det nordiska kökets rena smaker som den här vegosillen.

Östgöta Sädesbrännvin

245,00 kr


Östgöta Sädesbrännvin är mild och mjuk i smaken men har samtidigt en stor doft med inslag av honung, halm och russin. Ren smak med liten sötma, inslag av honung, halm och russin.

Recept: Linnéa Seidel