Italienska hamburgare med parmesankräm och tomatkräm.

De här italienska hamburgarna ger middagen en både italiensk och amerikansk kombination av smaker.

Italienska hamburgare
Il Capolavoro Appassimento Rosso

Il Capolavoro Appassimento Rosso

Italien

Systembolaget nr:

5864301

75,00 kr


Borgogno Barbera d'Alba Superiore

Borgogno Barbera d'Alba Superiore

Italien

Systembolaget nr:

7420101

199,00 kr


logo

2

logo

2 h 0 min

Välj dina favorithamburgerbröd – vi väljer antingen ett briochebröd eller ett surdegshamburgerbröd. Eller baka egna!

Hamburgare i storleken 120- 150 gram per styck gjorda på enklast möjliga sätt: högrevsfärs med bara lite salt och peppar, som grillas eller steks.

Parmesankräm

Ingredienser

  • 1 dl finriven parmesan

  • 1 dl majonnäs

  • 1/2 dl crème fraîche

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Mixa allt tillsammans med en mixer.

    2. Smaka av med salt och peppar.

Tomatkräm

Ingredienser

  • 1 kg tomater

  • 1 stor schalottenlök

  • 2 kvistar persilja

  • 2 msk olivolja av god kvalitet

  • en skvätt sherryvinäger

  • 1 msk socker

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Skålla tomaterna, dela och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    2. Salta, peppra och sockra tomaterna.

    3. Torka tomaterna i ugnen i ca 1,5 timme tills de har skrumpnat ihop och tappat vatten.

    4. Ta ut dem ur ugnen.

    5. Finhacka schalottenlök, persilja och tomaterna.

    6. Blanda hacket i en skål och tillsätt en skvätt sherryvinäger och olivolja.

    7. Smaka av med salt, socker och vinäger efter smak.

Vin till italienska hamburgare:

Il Capolavoro Appassimento Rosso

75,00 kr


Il Capolavoro bjuder på en generös fruktighet med inslag av färska röda bär såsom skogshallon och jordgubbar kombinerat med toner av choklad och torkad frukt. Finstämda toner av fat tillsammans med en behaglig örtighet kompletterar den angenäma fruktigheten i det inbjudande violfärgade vinet som även besitter en liten restsötma.

Borgogno Barbera d'Alba Superiore

199,00 kr


Barbera med kryddig, fruktig doft och inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, fat och örtkryddor. Smakrikt, fruktigt och kryddigt vin med inslag av körsbär, plommon, lakrits och fat.

Recept: Danger Österlin

Sunday Gravy med pasta

Sunday Gravy.


Sunday gravy är en italiensk rätt som serveras på söndagskvällen i italiensk-amerikanska hem eller i Italien som Sugo della Domenica, och består av en djup tomatsås som fått koka i flera timmar med olika typer av kött i ett och samma långkok.

Läs mer »