Julsnaps - bästa snapsen till olika sorters julmat.
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Linnéa ger sin bästa tips för en lyckad Jansson.
Det finns tre saker som garanterar en lyckad Janssons frestelse. Nr 1: använd alltid riktig grädde! Nr 2: stek löken på medelvärme tills den är så mjuk att den nästan går sönder. Nr 3: avsluta allt med att hälla lite brynt smör över din Jansson.
1 kg potatis
2 gula lökar
1 burk ansjovis (á 100 g)
3 dl grädde
50 g smör
Skala potatisen och strimla den sedan till önskad storlek.
Skala och skiva löken. Stek den i en klick smör på medelvärme tills den blir helt mjuk.
Tag ur ansjovisarna ur burken och skär dom i småbitar. Häll upp spadet från ansjovisen i en tillbringare. Tillsätt grädden och blanda om.
Smörj en form och varva sedan potatis, lök och ansjovis. Avsluta med att hälla över grädden och ansjovisspadet.
Grädda mitt i ugnen i cirka 50-60 minuter.
Bryn smöret och häll det över din Jansson innan servering.
79,00 kr
Vinet har en fruktig smak med inslag av fat, plommon, färska örter, svarta vinbär, viol, blåbär, peppar och choklad.
409,00 kr
Ett vin med ovanligt välbalanserad smak för att vara en Amarone, med fina inslag av torkad frukt, kryddighet och lång intensiv eftersmak. Det får med fördel finnas syrlighet i anrättning och gärna feta eller krämiga komponenter - som en gräddig Janssons frestelse.
Recept: Linnéa Seidel
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Som dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.
Läs mer »