Glöet Pannacotta.
Pannacotta är en krämig italiensk dessert. Här gör vi den i två lager med en härligt julig touch.
Läs mer »En julig cheesecake som görs på färskost och grädde smaksatt med mousserande glögg och klassiska julkryddor. Pepparkakor i botten och fin julröd topping.
Till jul passar det perfekt att göra en cheesecake. Det här är en julig variant av en kall cheesecake som görs på färskost, grädde och gelatin smaksatt med mousserande glögg och klassiska julkryddor. Den toppas med en fin röd gelé med smak av mousserande glögg. Kakan förbereds med fördel dagen innan den ska serveras.
75 g pepparkakor
75 g Digestive kex
50 g smör
Smula kakorna fint.
Smält smöret och blanda med kaksmulorna.
Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant, ca 24cm i diameter. Vill du ha extra fina kanter på din cheesecake, klä in formens innerkant med bakplåtspapper innan du häller i fyllningen. Ställ i kylen för att stelna.
5 gelatinblad
2 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1 dl florsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
rivet skal av en halv apelsin
3/4 dl Glöet White Sparkling Glögg
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 10 minuter.
Vispa grädden. Blanda florsocker, kryddor och rivet apelsinskal med färskost. Skeda i grädden i färkostblandningen och blanda väl.
Värm glöggen. Krama ur gelatinbladen ordentligt och rör ner i den varma glöggen. Låt det svalna och häll sedan gelatinblandningen i färskostblandningen under omrörning.
Bred ut fyllningen över tårtbotten. Täck kakan och ställ i kylen för att stelna.
3 gelatinblad
1/2 dl jorgubbs- eller blåbärsjuice
1 dl Glöet Red Sparkling Glögg
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 10 minuter.
Koka upp juicen i en gryta och blanda i de urkramade gelatinbladen.
Häll upp 1 dl Glöet i en bunke och häll sedan över gelatinblandningen över glöggen under omrörning. Låt svalna i kylen en stund, rör om lite emellanåt.
Häll försiktigt glasyren över kakan och ställ tillbaka kakan i kylen i minst 2 timmar.
Maränger
Polkagriskäppar
Färska fikon
Färsk rosmarin
Blåbär
Dekorera kakan med krossade maränger, skivade fikon, färsk rosmarin, bär och polkagriskäppar.
105,00 kr
Till denna cheesecake passar det såklart utmärkt att dricka Glöet Sparkling Glögg. Denna mousserande glögg har en trevligt kryddig, fruktig smak med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.
Pannacotta är en krämig italiensk dessert. Här gör vi den i två lager med en härligt julig touch.
Läs mer »En läcker dessert med Glöet mousserande glögg som är enkel att göra. Dekorera med våffelkex, granatäppelkärnor och bär.
Läs mer »Varför blanda glögg och bubbel och vad sjuttsiken äter man till? Vi har ställt fem frågor om "glubbel" till duon bakom succén Glöet: Anette och Juha-Matti Raunio.
Läs mer »