Grönkålspaj med prästost på julbordet.
Linnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.
Läs mer »Variera de klassiska köttbullarna med kyckling till jul!
Variera de klassiska köttbullarna med kyckling till jul!
3 msk ströbröd
3/4 dl grädde
1 ägg
1 gul lök
1 tsk mald kryddpeppar
1/2 tsk mald ingefära
svartpeppar
salt
1 msk senap
500 g kycklingfärs
Blanda ströbröd, grädde och ägg. Låt stå och svälla en stund.
Skala och finhacka löken. Blanda i den tillsammans med kryddor i äggsmeten.
Tillsätt senapen och all kycklingfärs.
Provstek en klick färs och smaka av. Tillsätt ev mer kryddor. Låt gärna färsen stå svalt 30 minuter.
Forma till runda små bollar och stek i smör.
Ett tips: fyll en spritspåse med färsen och spritsa ur fina små bollar. Det blir mycket mindre kladd och enklare att få till lika stora bollar då! Använder du inte en spritspåse, skölj händerna i kallt vatten med jämna mellanrum så fastnar inte färsen lika lätt. Receptet går utan problem att dubblera så kycklingköttbullarna räcker till många!
Recept: Linnéa Seidel
Linnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.
Läs mer »En krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.
Läs mer »Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »