Julkryddade kycklingköttbullar.

Variera de klassiska köttbullarna med kyckling till jul!

Julkryddade kycklingköttbullar
Pinot Noir for you and for me

Pinot Noir for you and for me

Moldavien

Systembolaget nr:

51117

79,00 kr


Laroche Pinot Noir Réserve

Laroche Pinot Noir Réserve

Frankrike

Systembolaget nr:

52057

149,00 kr


logo

4

Variera de klassiska köttbullarna med kyckling till jul!

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd

  • 3/4 dl grädde

  • 1 ägg

  • 1 gul lök

  • 1 tsk mald kryddpeppar

  • 1/2 tsk mald ingefära

  • svartpeppar

  • salt

  • 1 msk senap

  • 500 g kycklingfärs

Gör så här

    1. Blanda ströbröd, grädde och ägg. Låt stå och svälla en stund.

    2. Skala och finhacka löken. Blanda i den tillsammans med kryddor i äggsmeten.

    3. Tillsätt senapen och all kycklingfärs.

    4. Provstek en klick färs och smaka av. Tillsätt ev mer kryddor. Låt gärna färsen stå svalt 30 minuter.

    5. Forma till runda små bollar och stek i smör.

    6. Ett tips: fyll en spritspåse med färsen och spritsa ur fina små bollar. Det blir mycket mindre kladd och enklare att få till lika stora bollar då! Använder du inte en spritspåse, skölj händerna i kallt vatten med jämna mellanrum så fastnar inte färsen lika lätt. Receptet går utan problem att dubblera så kycklingköttbullarna räcker till många!

Vin till köttbullarna

Ett vin på druvan pinot noir passar fint på julbordet, både till köttbullar, skinka och syltor.

Pinot Noir for you and for me

79,00 kr


Ett plånboksvänligt pinot noir-vin med toner av sommarens bär, både hallon, björnbär och körsbär. Vinet är friskt och fruktigt men en bra intensitet, och passar utmärkt till både kraftiga fiskrätter, vegetariskt och lättare köttanrättningar.

Laroche Pinot Noir Réserve

149,00 kr


Doften i Laroche Pinot Noir Réserve har inslag av mörka körsbär, kryddor, samt en fläkt av röda bär och kanel. Vinet är fruktigt och mjukt med en smak av fina toner av körsbär, mörka plommon, röda skogsbär och kryddor.

Recept: Linnéa Seidel