Julkryddade kycklingköttbullar.

Variera de klassiska köttbullarna med kyckling till jul!

Julkryddade kycklingköttbullar
logo

4

Variera de klassiska köttbullarna med kyckling till jul!

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd

  • 3/4 dl grädde

  • 1 ägg

  • 1 gul lök

  • 1 tsk mald kryddpeppar

  • 1/2 tsk mald ingefära

  • svartpeppar

  • salt

  • 1 msk senap

  • 500 g kycklingfärs

Gör så här

    1. Blanda ströbröd, grädde och ägg. Låt stå och svälla en stund.

    2. Skala och finhacka löken. Blanda i den tillsammans med kryddor i äggsmeten.

    3. Tillsätt senapen och all kycklingfärs.

    4. Provstek en klick färs och smaka av. Tillsätt ev mer kryddor. Låt gärna färsen stå svalt 30 minuter.

    5. Forma till runda små bollar och stek i smör.

    6. Ett tips: fyll en spritspåse med färsen och spritsa ur fina små bollar. Det blir mycket mindre kladd och enklare att få till lika stora bollar då! Använder du inte en spritspåse, skölj händerna i kallt vatten med jämna mellanrum så fastnar inte färsen lika lätt. Receptet går utan problem att dubblera så kycklingköttbullarna räcker till många!

Recept: Linnéa Seidel