Julig cheesecake med smak av glögg.
En julig cheesecake som görs på färskost och grädde smaksatt med mousserande glögg och klassiska julkryddor. Pepparkakor i botten och fin julröd topping.
Läs mer »En god och färgglad jultårta med smak av vanilj och mousserande glögg. Servera under julens glöggfester eller adventsfiranden.
En härligt färgglad och god jultårta med smak av vanilj och mousserande glögg som passar perfekt att bjuda på under glöggfester och adventsfiranden. Jultårtan håller sig i kylskåpet i 3-5 dagar, men ta gärna ut den ur kylen en stund innan den serveras, då blir den allra godast.
4 1/3 dl vetemjöl
220 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk röd karamellfärg
2 msk kakao
1 tsk vaniljarom
1 tsk salt
1 dl lättfil (eller kärnmjölk)
1 tsk bikarbonat
200 g gräddfil
Värm ugnen till 180 °C. Smöra tre lösa bottenformar (Ø 18 cm) och lägg ett bakplåtspapper i botten. Häll ner smör och socker i stor skål och rör om tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägg ett i taget under omrörning tills äggulan försvinner.
Vispa ihop den röda karamellfärgen, kakao, salt och vanilj i en liten skål. Häll ner blandningen i smör-sockerblandningen. Blanda noggrant, skrapa skålens sida om det behövs. Tillsätt ⅓ av lättfilen och rör om tills det blandats upp.
Tillsätt gräddfil och ⅓ mjöl - blanda. Skrapa ner skålens sida efter behov. Upprepa genom att tillsätta ½ av den återstående lättfilen och sedan ½ av det återstående mjölet. Rör försiktigt tills smeten är jämn. Tillsätt kvarvarande lättfil och mjöl.
Häll smeten i tre formar och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Använd en kniv eller en tandpetare för att se när den är klar. Om tandpetaren är ren är den klar. Om det inte är klart - grädda i 5-minuters cykler tills den är helt färdig. Ta ut ur ugnen, lägg bottnarna åt sidan och låt svalna.
2 dl Glöet Sparkling Glögg
1 dl socker
1 msk apelsinjuice
Häll ner alla ingredienser i kastrull och koka upp tills sockret smälter.
Låt det sedan svalna och fukta sedan alla tre tårtbottnar med blandningen.
205 g rumstempererat smör
340 g cream cheese
350 g florsocker
0,5 tsk vaniljarom
Förbered fyllningen genom att vispa rumstempererad färskost och smör till en jämn massa. Tillsätt florsocker, vaniljarom och vispa tills den blir slät.
Lägg den första botten på ett serveringsfat. Applicera fyllningen på basen och lyft det andra lagret ovanpå. Applicera fyllningen och lyft den tredje tårtbotten över fyllningen. Glacera kakan med resten av fyllningen.
Kyl tårtan en stund.
tranbär
äggvita
florsocker
ett knippe rosmarin
Doppa tranbär i äggvita och socker. Garnera tårtan med tranbär och rosmarin och servera och njut.
Förvara kakan i kylskåp, men ta ut den i god tid innan servering. Tårtan håller sig i 3–5 dagar.
105,00 kr
Glöet Sparkling Glögg har en trevligt kryddig och fruktig doft med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel. Kryddig, fruktig smak med sötma, inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.
En julig cheesecake som görs på färskost och grädde smaksatt med mousserande glögg och klassiska julkryddor. Pepparkakor i botten och fin julröd topping.
Läs mer »Den mousserande glöggen Glöet har fått en uppdaterad look.
Läs mer »En god cheesecake med pepparkaksbotten, smaksatt med glögg att bjuda på till adventsfirande och glöggfester. Servera tillsammans med Glöet Sparkling Glögg.
Läs mer »En läcker dessert med Glöet mousserande glögg som är enkel att göra. Dekorera med våffelkex, granatäppelkärnor och bär.
Läs mer »