Kanapéer med skagenröra och dill.

Underbart goda kanapéer med skagenröra och dill att bjuda på i påsk.

Två tallrikar med kanapéer med skagenröra
logo

4

logo

0 h 30 min

Den goda smaken av smörstekt bröd och skagenröra ska man inte förringa. Det finns en anledning till att det är en så uppskattad kombination: det är vansinnig gott. Jag gillar att smörsteka ett surdegsbröd, men du tar det du gillar bäst. Kanske är det ett rågbröd?

Skagenröra:

Ingredienser

  • 1 1/2 dl majonnäs

  • 1 dl crème fraîche

  • 1 msk citronsaft

  • 3 msk finhackad dill

  • 1 msk röd stenbitsrom

  • ett par stänk worcestersås

  • en nypa salt

  • svartpeppar

  • 1/2 rödlök

  • 100 g skalade räkor i lag + några till dekoration

Gör så här

    1. Blanda samman majonnäs, creme fraiche, citron, dill, stenbitsrom, worcestersås, salt och svartpeppar. Skala och finhacka rödlöken och rör i den. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron och mer salt.

    2. Låt räkorna rinna av ordentligt, lägg dom sedan på ett hushållspapper och klappa helt torra. Blanda i dom i röran. Låt stå kallt.

Topping:

Ingredienser

  • räkor

  • färsk dill

  • ca 8 skivor valfritt bröd

Gör så här

    1. Tag ut rundlar eller skär brödet i bitar. Smörstek i rikligt med smör tills de fått fin färg.

    2. Toppa med skagenröra, färska räkor och en dillvippa.

Dryckestips till kanapé med skagenröra:

O.P. Anderson, 700ml

299,00 kr


O.P. Anderson passar utmärkt till snittarna. Snapsen har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.

Aalborg Jubilæums Akvavit

275,00 kr


Aalborg Jubilæums Akvavit har en elegant doft som präglas av dill och koriander. Balanserad smak av dill och koriander med fin finish av stjärnanis, citrus och lite karamell.

Hela påskmenyn 2022:

Recept: Linnéa Seidel