Kanapéer med skagenröra och dill.

Underbart goda kanapéer med skagenröra och dill att bjuda på i påsk.

Två tallrikar med kanapéer med skagenröra
O.P. Anderson, 700ml

O.P. Anderson, 700ml

Sverige

Systembolaget nr:

4201

299,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Den goda smaken av smörstekt bröd och skagenröra ska man inte förringa. Det finns en anledning till att det är en så uppskattad kombination: det är vansinnig gott. Jag gillar att smörsteka ett surdegsbröd, men du tar det du gillar bäst. Kanske är det ett rågbröd?

Skagenröra:

Ingredienser

  • 1 1/2 dl majonnäs

  • 1 dl crème fraîche

  • 1 msk citronsaft

  • 3 msk finhackad dill

  • 1 msk röd stenbitsrom

  • ett par stänk worcestersås

  • en nypa salt

  • svartpeppar

  • 1/2 rödlök

  • 100 g skalade räkor i lag + några till dekoration

Gör så här

    1. Blanda samman majonnäs, creme fraiche, citron, dill, stenbitsrom, worcestersås, salt och svartpeppar. Skala och finhacka rödlöken och rör i den. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron och mer salt.

    2. Låt räkorna rinna av ordentligt, lägg dom sedan på ett hushållspapper och klappa helt torra. Blanda i dom i röran. Låt stå kallt.

Topping:

Ingredienser

  • räkor

  • färsk dill

  • ca 8 skivor valfritt bröd

Gör så här

    1. Tag ut rundlar eller skär brödet i bitar. Smörstek i rikligt med smör tills de fått fin färg.

    2. Toppa med skagenröra, färska räkor och en dillvippa.

Dryckestips till kanapé med skagenröra:

O.P. Anderson, 700ml

299,00 kr


O.P. Anderson passar utmärkt till snittarna. Snapsen har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.

Hela påskmenyn 2022:

Recept: Linnéa Seidel