Kycklingspett med bulgursallad och srirachamajo.
Kryddiga kycklingspett med en matig bulgursallad passar utmärkt till ett glas cabernet. Srirachasåsen blir vekligen pricken över i!
Läs mer »Olia Hercules ligger bakom ukrainska kokboken "Mamusia", full av recept från hennes barndom.
Det här är min pappas skapelse. Han använde faktiskt aprikossylt istället för honung förra sommaren och ingen kunde gissa sig till var den karamelliserade läckerheten hade fått sin smak från. Jag gör en lite mindre galen version med honung här. Receptet passar bra tillsammans med mjukare örtstjälkar som du vanligtvis inte använder – de är fulla av smak.
Släng in sköljda korianderrötter också om du köper dina grönsaker från en lokal grönsakshandlare och inte en stormarknad.
/Olia Hercules
1 kg benfria kycklinglår
1 msk solrosolja
60 g korianderstjälkar och blad, grovhackade
60 g persiljestjälkar och blad, grovhackade
250 g kefir eller naturell yoghurt
75 g klar honung
2 tsk piripiri
flingsalt och nymalen svartpeppar
För att göra marinaden, lägg alla ingredienser förutom köttet i en matberedare och mixa.
För över marinaden till en stor skål och smaka av kryddningen innan du lägger ner kycklingen. Om du är nöjd med sötman, sältan och styrkan så gnider du in marinaden i kycklingbenen, täcker för och låter marinera i ett par timmar (eller helst över natten) i kylskåpet.
Starta grillen. Ta ut kycklingen ur marinaden och lägg bitarna på de hetaste ställena på grillen. Grilla i 10 minuter på varje sida eller tills de är genomkokta och hugg sedan in.
219,00 kr
Denna australienska chardonnay har en trevlig balans mellan fruktiga toner och kryddighet från eklagringen. Vinet umgås på bästa sätt med både stekt och grillad fisk samt ljust kött.
339,00 kr
Ett italienskt chardonnay som har en stor och nyanserad doft med tropiska frukter, rostad fat, vanilj och popcorn med smält smör. Smaken är rik med fet textur och lång eftersmak där både rostade fat, smör, tropiska frukter, kokos och kryddor samsas i bästa samförstånd.
Recept: Olia Hercules
Kryddiga kycklingspett med en matig bulgursallad passar utmärkt till ett glas cabernet. Srirachasåsen blir vekligen pricken över i!
Läs mer »Vi älskar att tillaga kyckling i ugn! Både kycklingfilé, kycklingklubbor och hel kyckling går att göra fantastiska rätter med i ugnen. Här har vi samlat några av våra bästa recept!
Läs mer »Micke Gustafssons recept på kycklingvingar med en härligt söt glaze med sting, som serveras med coleslaw och blue cheese dip.
Läs mer »Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »