Laxcarpaccio med citrondressing.
Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt.
Läs mer »En härligt chokladig påsktårta som toppas med len fudge som fått smak av päron från Xanté. Dekorera med chokladägg och ätbara penséer.
Till kaffet har jag bakat en härligt chokladig tårta som toppas med en len fudge. Dekorera med godisägg och ätbara penséer. Hur gott som helst.
150 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
2 ägg
1 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull. Häll i socker, kakao, salt och vanilj. Rör ihop och låt svalna.
Vänd försiktigt i ett ägg i taget. Rör om med en slickepott och inte en visp.
Häll sist i mjölet och blanda ihop till en slät smet.
Smöra och bröa en 20 cm springform. Häll i smeten och grädda i 180°C i cirka 25 minuter. Kakans kanter ska ha stannat och blivit genomgräddade men kakans mitt ska fortfarande vara kladdig.
Låt svalna helt. Gärna i kylskåp så kakan är riktigt kall. Men låt chokladbottnen vara kvar i springformen.
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
3 dl strösocker
1 dl sirap
50 g smör
100 g 70% choklad med flingsalt
1 msk Xanté Poire au Cognac
chokladägg och mini-penséer att dekorera med
Vispa samman grädde och kakao i en kastrull så alla kakaoklumpar försvinner.
Tillsätt socker och sirap. Låt allt koka upp och koka tills kolan uppnår 124°C.
Tag kastrullen från plattan och rör i smör, hackad choklad, salt och Xanté.
Häll fudgen över den kalla chokladbottnen. Ställ i kylskåp och låt stå tills fudgen stelnat helt. Tag gärna fram chokladtårta en stund innan servering så fudgen hinner mjukna något.
Dekorera tårtan med chokladägg i olika färger och mini-penséer.
276,00 kr
Päronlikören har du både i tårtan och serverar till tårtan. En härlig, kraftig och intensiv söt smak med tydlig karaktär av mogna päron.
Recept: Linnéa Seidel
Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt.
Läs mer »Linnéa har gjort en klassisk lammstek med härliga smaker av vitlök och rosmarin, som serveras med delikatesspotatis i ugn.
Läs mer »Att smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination.
Läs mer »En god paj som dessutom är vacker att ställa fram på påskbordet. Fylld med kyckling och vårprimörer i form av morötter och sparris.
Läs mer »