Klassisk råbiff.

Råbiff med klassiska tillbehör som kapris, dijonsenap och äggula – en rätt som aldrig gå ur tiden och som du kan servera so förrätt eller huvudrätt.

Klassisk råbiff med dijon, kapris och äggula.
Georges Duboeuf Beaujolais-Villages

Georges Duboeuf Beaujolais-Villages

Frankrike

Systembolaget nr:

5003

129,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Mängder är de varianter på råbiff som finns. Men de klassiska smakerna och tillbehören är äggula, lök, rödbetor, saltgurka, kapris och dijon. Du kan även riva över lite färsk pepparrot.

Nötköttet kan du antingen mala själv, eller så kan du hacka det i riktigt små bitar med en vass kniv. Men det viktiga är att inte använda färdigmald nötfärs.

Linnéa

Klassisk råbiff:

Ingredienser

  • 500 g oxfilé eller innanlår

Tillbehör:

  • 4 äggulor

  • 1 rödlök

  • 2 inlagda rödbetor

  • 2 st saltgurkor

  • 2 msk kapris

  • 2 msk dijonsenap

  • färsk persilja

  • salt

  • svartpeppar

Gör så här

    1. Tag fram köttet och torka det helt torrt med papper. Skär köttet i så tunna skivor du kan, skär det sedan i riktigt små bitar. Eller mal köttet två gånger.

    2. Forma till 4 stycken puckar och lägg ut på 4 tallrikar. Gör en liten grop i mitten på varje puck. Knäck äggen och separera vitan från gulan. Spar en bit av äggskalet och ha upp gulan i den. Placera ut i mitten av köttpucken.

    3. Skala löken och hacka den fint. Finhacka rödbetor och gurka.

    4. Placera ut lök, rödbeta, gurka och kapris på tallrikarna. Ha upp dijonsenapen på 4 st skedar och lägg på tallrikarna.

    5. Avsluta med riktigt finhackad persilja, salt och svartpeppar.

Vin till råbiff:

Georges Duboeuf Beaujolais-Villages

129,00 kr


Beaujolais-Villages är ungt och friskt i stilen men med tydliga toner av röda bär, hallon och jordgubbar. Tillsammans med sin höga, läskande syra bjuder smaken på mycket frukt och en välbalanserad lätthet.

Recept: Linnéa Seidel

Goda viner till oxfilé.

Att välja vin till oxfilé.


Det är få råvaror som är lika förknippade med fest som oxfilé. Men det är en rad olika faktorer som påverkar vilket som blir det optimala vinvalet. Vi går noggrant igenom vad man skall tänka på för att finna den ljuva föreningen.

Läs mer »