Klassisk råbiff.

Råbiff med klassiska tillbehör som kapris, dijonsenap och äggula – en rätt som aldrig gå ur tiden och som du kan servera som förrätt eller huvudrätt.

Klassisk råbiff med dijon, kapris och äggula.

4

0 h 20 min

Mängder är de varianter på råbiff som finns. Men de klassiska smakerna och tillbehören är äggula, lök, rödbetor, saltgurka, kapris och dijon. Du kan även riva över lite färsk pepparrot.

Nötköttet kan du antingen mala själv, eller så kan du hacka det i riktigt små bitar med en vass kniv. Men det viktiga är att inte använda färdigmald nötfärs.

Linnéa

Vin till råbiff:

Recept: Linnéa Seidel

Pilgrimsmusslor till nyår.Förrätter till nyår - 8 festliga recept.

Vad bjuder man på till förrätt på nyår? Kanske något gott med räkor eller lax? Eller något vegetariskt? Vi har samlat åtta goda förslag på förrätter till nyår som känns lyxiga även om de är enkla att göra.

Läs mer
Nyårsmeny med hummer, oxfilé och lyxig hjortronglassFira nyår med hummer, oxfilé och lyxig hjortronglass.

Fira av det gamla året med en festmeny som innehåller ingredienser som är mångas nyårsfavoriter och som känns riktigt lyxiga: hummer och oxfilé. Linnéa har lagt till tillbehör som känns nyskapande och inte minst ger ett vackert intryck på tallriken.

Läs mer
Goda viner till oxfilé.Att välja vin till oxfilé.

Det är få råvaror som är lika förknippade med fest som oxfilé. Men det är en rad olika faktorer som påverkar vilket som blir det optimala vinvalet. Vi går noggrant igenom vad man skall tänka på för att välja bästa vinet till oxfilé.

Läs mer
Glace au four.Glace au four med pistage och marinerade jordgubbar.

Glace au four, denna klassiker som vid första anblick känns lite skrämmande. Men när man väl gjort den en gång kommer den bli ett stående inslag!

Läs mer