Krabbröra på smörbruschetta.

Ett gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel, varför inte Pata Negra Cava?

Krabbröra på smörbruschetta.
Pata Negra Cava Brut

Pata Negra Cava Brut

Spanien

Systembolaget nr:

7684

87,00 kr


logo

0 h 20 min

Krabbröra på smörbruschetta är ett gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel. Förbered både bröd och krabbröra innan, så kan du bara lägga upp allt på ett fint fat precis innan gästerna kommer.

Krabbröra på smörbruschetta

Ingredienser

  • 200 g krabba

  • 1/2 rödlök

  • 1/2 dl grillad, finhackad paprika

  • 1 1/2 dl majonnäs

  • 1 dl gräddfil

  • 2 msk färskpressad citronjuice

  • Chili flakes

  • Svartpeppar och salt

  • Bröd

Gör så här

    1. Finhacka krabbköttet.

    2. Skala och finhacka löken.

    3. Blanda krabbkött, lök, finhackad paprika, majonnäs och gräddfil i en skål till en krabbröra.

    4. Smaka av din krabbröra med citron, chili flakes, salt och peppar. Låt gärna krabbröran stå minst en timme innan servering.

    5. Skär brödet i skivor. Bred på smör på båda sidorna och stek sedan gyllene.

    6. Toppa varje brödskiva med krabbröra och nyklippt krasse.

Tips på mousserande vin i olika prisklass som passar till krabbröran

Pata Negra Cava Brut

87,00 kr


Pata Negra Cava Brut har en medelstor doft med inslag av gula äpplen, citron, örter, päron och lätt fläkt av blommor. Torr och fruktig smak smak med inslag av gröna äpplen, kex, päron, grapefrukt och örter.

Recept: Linnéa Seidel