Krabbröra på smörbruschetta.

Ett gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel, varför inte Pata Negra Cava?

Krabbröra på smörbruschetta.
Pata Negra Cava Brut

Pata Negra Cava Brut

Spanien

Systembolaget nr:

768401

73,00 kr


Saint Réol Brut NV

Saint Réol Brut NV

Frankrike

Systembolaget nr:

9002401

369,00 kr


logo

0 h 20 min

Krabbröra på smörbruschetta är ett gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel. Förbered både bröd och krabbröra innan, så kan du bara lägga upp allt på ett fint fat precis innan gästerna kommer.

Krabbröra på smörbruschetta

Ingredienser

  • 200 g krabba

  • 1/2 rödlök

  • 1/2 dl grillad, finhackad paprika

  • 1 1/2 dl majonnäs

  • 1 dl gräddfil

  • 2 msk färskpressad citronjuice

  • Chili flakes

  • Svartpeppar och salt

  • Bröd

Gör så här

    1. Finhacka krabbköttet.

    2. Skala och finhacka löken.

    3. Blanda krabbkött, lök, finhackad paprika, majonnäs och gräddfil i en skål till en krabbröra.

    4. Smaka av din krabbröra med citron, chili flakes, salt och peppar. Låt gärna krabbröran stå minst en timme innan servering.

    5. Skär brödet i skivor. Bred på smör på båda sidorna och stek sedan gyllene.

    6. Toppa varje brödskiva med krabbröra och nyklippt krasse.

Tips på mousserande vin i olika prisklass som passar till krabbröran

Pata Negra Cava Brut

73,00 kr


Pata Negra Cava Brut har en medelstor doft med inslag av gula äpplen, citron, örter, päron och lätt fläkt av blommor. Torr och fruktig smak smak med inslag av gröna äpplen, kex, päron, grapefrukt och örter.

Saint Réol Brut NV

369,00 kr


Läcker Champagne med en nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, brioche, rostade nötter, ananas, persika, vita blommor och apelsin.

Recept: Linnéa Seidel