Kräftskagen med färsk dill och citron.

En skagen på kräftor som är lika enkel som god! Krämig med frisk ton av citron, pepparrot och härliga inslag av färsk dill och gräslök. Passar perfekt som både förrätt och tilltugg.

Kräftskagen med O.P. Anderson Dill Aquavit
O.P. Anderson Dill

O.P. Anderson Dill

Sverige

Systembolaget nr:

1176

230,00 kr


Georg Breuer Riesling Sauvage

Georg Breuer Riesling Sauvage

Tyskland

Systembolaget nr:

5899

149,00 kr


logo

4

logo

0 h 8 min

Kräftskagen:

Ingredienser

  • 200 g skalade kräftstjärtar

  • 1 dl majonnäs

  • ½ dl turkisk yoghurt

  • 1/2 tsk dijonsenap

  • 1 msk finriven pepparrot

  • Zest från ½ citron

  • 2 msk finskuren gräslök

  • 1 msk finhackad dill

  • Salt

  • Nymald svartpeppar

Gör så här

    1. Hacka kräftstjärtarna grovt.

    2. Blanda med övriga ingredienser.

    3. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Servering:

Ingredienser

  • Baguette

Gör så här

    1. Servera med smörstekt baguette och extra citron att pressa över.

O.P. Anderson Dill

230,00 kr


Till denna kräftskagen passar O.P. Anderson Dill Aquavit perfekt. Den har en frisk och fyllig kryddighet från dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål.

Vin till kräftskagen

Georg Breuer Riesling Sauvage

149,00 kr


Fruktig doft med inslag av citrus, äpplen, päron och mineral. Smaken är krispig, torr och stram med elegant rieslington och fin hög fruktsyra och inslag av grapefrukt, äpple och mineral med viss fetma i eftersmaken.