Krustader med äggröra och löjrom.

Inled påskfirandet med bubbel och plockmat! Här tipsar vi om krispiga krustader som fylls med äggröra och toppas med lyxig löjrom.

Krustader med äggröra och löjrom.
Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

7335801

99,00 kr


André Clouet Grande Réserve

André Clouet Grande Réserve

Frankrike

Systembolaget nr:

768601

349,00 kr


logo

12

Små munsbitar av lycka som passar lika bra till brunchen som lunchen och på buffén eller som tilltugg i påsk.

Krustader med äggröra och löjrom:

Ingredienser

  • 4 ägg

  • 0,5 dl mjölk eller grädde

  • 2 msk smör

  • örtsalt

  • 0,5 liten rödlök

  • krasse

  • löjrom

  • 12 st små krustader

Gör så här

    1. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.

    2. Smält smöret i en stekpanna och ha i äggen. Rör konstant och tillaga äggen på medelvärme tills de är krämiga. Smaka av med örtsalt.

    3. Finhacka rödlöken.

    4. Ha upp äggröran i krustaderna. Toppa med rödlök, krasse och löjrom. Servera direkt med ett gott bubbel.

Bubbel till krustaderna:

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

99,00 kr


Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.

André Clouet Grande Réserve

349,00 kr


André Clouet Grande Réserve är en champagne med fruktig, utvecklad, nyanserad doft med fina inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, dadlar och pomerans. Smaken är fruktig, mycket frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin.

Recept: Linnéa Seidel

Räkcheesecake till påskbordet

Räkcheesecake.


Den här vackra skaldjursskapelsen passar lika bra till påsk som till midsommar eller varför inte till kräftskivan. Kom ihåg att man äter med ögonen också, så lägg lite extra kärlek på dekorationen!

Läs mer »