Kyckling i ugn med fänkål och apelsin.

Kyckling i ugn är alltid en favorit! Här är ett recept med härliga, friska smaker som är enkelt att svänga ihop. Receptet är framtaget av Kronfågel.

Kyckling i ugn med apelsin och fänkål.

Foto: Kronfågel

Bella de Día Garnacha

Bella de Día Garnacha

Spanien

Systembolaget nr:

2777

209,00 kr


logo

4

logo

0 h 45 min

Här har matkreatören och tv-kocken Markiz Tainton lagat en härligt smakrik rätt med kyckling i ugn som får smak av fänkål och apelsin. Pricken över i blir det när du toppar rätten med granatäpple!

Kycklingklubbor i ugn med apelsin och fänkål:

Ingredienser

  • 900 g kycklingben

  • 2 st fänkål

  • 1 msk kinesisk soja

  • 1 pressad vitlöksklyfta

  • 2 tsk torkad timjan

  • 2 tsk fänkålsfrön

  • 1 dl granatäppelkärnor

  • 1 apelsin

  • 2 dl crème fraîche

  • olivolja

  • 4 port bulgur

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Stöt fänkålsfrön i en mortel. Blanda de mortlade fänkålsfröna med soja. Skala och pressa i vitlök och tillsätt timjan. Vänd ner kycklingbenen i blandningen och låt marinera ca 10 min.

    2. Ta kycklingbenen ur marinaden och lägg dem i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

    3. Ansa och skiva fänkålen. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär halva apelsinen i skivor. Blanda fänkål och apelsinskivor med 1 msk olivolja. Pressa saften ur den andra apelsinhalvan och blanda med crème fraichen.

    4. Ta formen ur ugnen och strö grönsakerna runtom kycklingen. Häll över crème fraichen. Tillaga ytterligare ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt till 82 graders innertemperatur. Servera kycklingen med bulgur och toppa med granatäppelkärnor.

Vintips till kycklingen:

Bella de Día Garnacha

209,00 kr


I glaset ett fruktigt och rödbärigt vin med smak av hallon, jordgubbar, viol, färska örter och röda vinbär. Toppen till vegetariska rätter, till rätter av ljust kött, som fläsk eller kyckling eller till köttfärslimpan.

Kronfågel logga.

Receptet kommer från Kronfågel.se

– En godare måltid med svensk kyckling.

Recept: Markiz Tainton/Kronfågel