Citronkyckling med vitlök och timjan.
Kyckling i ugn går alltid hem. I det här goda receptet fylls kycklingen med citron, vitlök och timjan som serveras med sås och ugnsbakad potatis.
Läs mer »Här bjuder vi på ett lättlagat och läckert recept på kyckling i ugn med vitlök. Servera med en god citron- och timjandressing och ett glas vitt vin!
En fantastiskt god och lättlagad kyckling i ugn där kycklingen får sin härliga smak av vitlök och timjan. Den serveras sedan med en enkel dressing på citron och timjan.
Du kan välja att servera den ljummen eller kall, och den passar därför perfekt även på buffén. I receptet tillagas vår kyckling i ugn och stekpanna men du kan självklart lägga den på grillen istället om du vill.
Vi lagar kyckling i ugn med kycklingfilé, men du kan även använda kycklingklubbor eller hel kyckling som du grillar i ugnen. Tänk bara på att tillagningstiden kan påverkas!
500 gram majskycklingfiléer, stora med skinn (gärna Bjärekyckling)
1-2 vitlöksklyftor
15 g smör
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
Skala och krossa vitlöksklyftorna. Stek den i smör så att den får lite färg.
Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor tills de blir gyllene, ca 2–3 min.
Krydda med timjan, salt och peppar.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen på 125°C till dess att innertemperaturen nått 68°, vilket tar ca 30 min. Låt sedan kycklingen vila i 10 min.
25 ml pressad citron
25 ml flytande honung
25 ml olivolja
1 1/2 msk hackad färsk timjan
1/2 tsk salt
1/2 krm nymald svartpeppar
Rör ihop alla ingredienser ordentligt.
Timjanskvistar
Klyftpotatis eller sallad med färskpotatis
Valfria primörer
Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg på ett stort fat. Ringla över dressingen och garnera med några timjanskvistar.
Servera med till exempel klyftpotatis och haricots verts eller med en sallad med färskpotatis och primörer.
91,00 kr
Las Moras Reserve Chardonnay klimatvänlig och lätt PET-flaska passar perfekt till picknicken och smakar bra till exempelvis pastasalladen. Vinet är torrt med en fräsch smak och en lätt fet textur. Här hittar du inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.
119,00 kr
Allesverloren Chenin Blanc har en fruktig doft med inslag av stenfrukt, citrus, äpplen, örter, ceder och fat. Medelfylligt med välbalanserad syra och elegant fatkaraktär. Lång eftersmak.
599,00 kr
Robert Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Trocken har en mycket nyanserad och intensiv doft med inslag av gula päron, lätt rökig mineral, lime, gula stenfrukter och en fläkt av honung. Smaken är torr och frisk med ypperlig balans, intensitet, och komplexitet. I den långa och högklassiga eftersmaken finner man stenfrukter, melon, gula päron, mineral och en fläkt av honung och färska blommor.
Recept: Linnéa Seidel
Kyckling i ugn går alltid hem. I det här goda receptet fylls kycklingen med citron, vitlök och timjan som serveras med sås och ugnsbakad potatis.
Läs mer »Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Laga Linnéas middag med enbart ekologiska råvaror: en broccoligratäng med lite blomkål i för krämighetens skull. Till det en lättlagad ugnsrostad kyckling.
Läs mer »Linnéa rekommenderar att ugnsrosta en hel kyckling fylld med godsaker.
Läs mer »