Sköna hönan - nykläckt riesling bland de vita boxvinerna.
Sköna hönan är precis det fruktiga rieslingvin vi längtar efter att sippa på i vårsolen!
Läs mer »Fajitas är rysligt enkelt att slänga ihop och passar lika bra mitt i veckan som till helgmyset. Här har Linnéa gjort ett recept med kyckling och massor av grönsaker.
Fajitas är en favorit här hemma. Det går rysligt snabbt att laga, passar att äta en stressig tisdag men även till fredagsmyset. Sen kan du dessutom variera dina fajitas helt efter vad du gillar bäst.
Här har jag tagit den oslagbara kombinationen av kryddig kyckling, syrlig lime, het chili och sen sötma både från den rostade majsen och mangon. Helt klart en av mina favoriter.
Jag har rysligt svårt för smaken av koriander. Men i rätter som dessa passar det så bra med något grönt till, då kan man ta bladpersilja istället.
/Linnéa
900 g kyckling
olja att steka i
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
2 tsk örtsalt
chili flakes
1 grön paprika
2 röda paprikor
10 cm purjolök
1 ekologisk lime, saft och skal
2 majskolvar
salt
1 gurka
1 avokado
1 färsk chili
persilja/koriander
gräddfil
tortillabröd
Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja. Ha i kycklingen och krydda med spiskummin, paprika, örtsalt och lite chiliflakes.
Strimla paprika och purjolök. Ha i det i stekpannan tillsammans med kycklingen och stek tills kycklingen är helt genomstekt och paprikan mjuknat. Smaka av med skal och saft från 1 lime och eventuellt mer salt och kryddor.
Skär bort majskornen från kolvarna. Rosta tills de börjar få fin färg i en stekpanna med olja. Salta.
Skär gurka, mango och avokado i mindre bitar.
Lägg upp den stekta kyckling och paprikaröran på tortillabröd. Toppa med rostad majs, mango, gurka och avokado. Strö över finhackad chili och lite persilja eller koriander.
Ringla sist över gräddfil.
207,00 kr
Till dessa fajitas med lite kryddhetta passar Sköna Hönan Riesling perfekt. Ett fräscht och fruktigt vin med lite restsötma som möter upp hettan från chilin. I doften fick toner av syrliga äpplen, päron och persikor samt med diskreta inslag av grapefrukt och blommor.
Recept: Linnéa Seidel
Sköna hönan är precis det fruktiga rieslingvin vi längtar efter att sippa på i vårsolen!
Läs mer »Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Dryckesexperten Mats lär dig välja rätt dryck till stark mat.
Läs mer »Riesling är definitivt en av de mest ädla druvorna. Här tipsar vi om det bästa vinet av riesling på Systembolaget och berättar med om riesling som vin och druva.
Läs mer »