Kycklingklubba med champinjoner och tryffelfylld ravioli.

Kycklingen får massor av smak tack vare balsamvinägern. Servera med färsk ravioli med tryffel och ett glas rött vin med smakinslag av örter och lakrits.

Kycklingklubba med champinjoner och tryffelfylld ravioli.
Kycklingklubba med champinjoner och tryffelfylld ravioli.
Roots Drostdy-Hof Shiraz Merlot Fairtrade
Roots Drostdy-Hof Shiraz Merlot Fairtrade

Roots Drostdy-Hof Shiraz Merlot Fairtrade

Sydafrika

Systembolaget nr:

7164801

55,00 kr


logo

4

logo

0 h 50 min

När man hittar den där gyllene balansen mellan lättlagat och lyxigt. Det är då matlagning är som allra bäst tycker jag! Idag blev det kyckling med champinjoner och balsamvinäger, en rätt med massor av smak, tack vare just balsamvinägern. Men också tack vare den färska raviolin jag kokade och hade till. Där kan du ju välja smak efter vad du är sugen på. Idag valde jag en ravioli med tryffel. Det passade så gott till den här rätten!

Ingredienser

  • 300 g champinjoner

  • 4 schalottenlökar

  • smör att steka i

  • några stänk worcestershiresås

  • 1 1/2 dl balsamvinäger

  • 1 dl grädde

  • 850 g färska kycklingklubbor

  • 500 g fylld ravioli

  • 2 kvistar grönkål

  • 1 dl parmesanost

  • salt & svartpeppar

Gör så här

    1. Skiva svampen och stek den på medelvärme i en torr, ugnsfast stekpanna tills svampen börjar släppa ifrån sig vätska. Tillsätt smör och fortsätt steka.

    2. Skala och skiva löken tunt. Låt den steka med svampen tills löken mjuknat och svampen fått fin färg. Ha i några stänk worcestershiresås, balsamvinäger och grädde.

    3. Lägg kycklingklubborna i stekpannan tillsammans med svampen. Skeda lite av såsen över kycklingen.

    4. Värm ugnen till 225°C och ugnsstek sedan kycklingen i cirka 30 minuter eller tills kycklingen är helt klar.

    5. Repa grönkålen och skär ner i mindre bitar, strö den över svampen och kycklingen de sista minuterna.

    6. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lyft ur kycklingklubborna och blanda pastan med champinjonerna och såsen. Lägg tillbaka kycklingen, toppa med riven parmesan, salt och svartpeppar.

Vintips till maten:

Roots Drostdy-Hof Shiraz Merlot Fairtrade

55,00 kr


Till dagens recept tar vi ett glas Roots Drostdy-Hof Shiraz Merlot Fairtrade, ett sydafrikanskt vin med bärig och fruktig smak av med inslag av röda frukter, örter och lakrits.