Helstekt kyckling i ugn med tryffelsås.
Ge kycklingen tid i ugnen på en lägre temperatur och ös den ett gudagott tryffelsmör. Av skyn som bildas gör du sen den godaste tryffelsås du kan tänka dig.
Läs mer »Kycklingen får massor av smak tack vare balsamvinägern. Servera med färsk ravioli med tryffel och ett glas rött vin med smakinslag av örter och lakrits.
När man hittar den där gyllene balansen mellan lättlagat och lyxigt. Det är då matlagning är som allra bäst tycker jag! Idag blev det kyckling med champinjoner och balsamvinäger, en rätt med massor av smak, tack vare just balsamvinägern. Men också tack vare den färska raviolin jag kokade och hade till. Där kan du ju välja smak efter vad du är sugen på. Idag valde jag en ravioli med tryffel. Det passade så gott till den här rätten!
300 g champinjoner
4 schalottenlökar
smör att steka i
några stänk worcestershiresås
1 1/2 dl balsamvinäger
1 dl grädde
850 g färska kycklingklubbor
500 g fylld ravioli
2 kvistar grönkål
1 dl parmesanost
salt & svartpeppar
Skiva svampen och stek den på medelvärme i en torr, ugnsfast stekpanna tills svampen börjar släppa ifrån sig vätska. Tillsätt smör och fortsätt steka.
Skala och skiva löken tunt. Låt den steka med svampen tills löken mjuknat och svampen fått fin färg. Ha i några stänk worcestershiresås, balsamvinäger och grädde.
Lägg kycklingklubborna i stekpannan tillsammans med svampen. Skeda lite av såsen över kycklingen.
Värm ugnen till 225°C och ugnsstek sedan kycklingen i cirka 30 minuter eller tills kycklingen är helt klar.
Repa grönkålen och skär ner i mindre bitar, strö den över svampen och kycklingen de sista minuterna.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lyft ur kycklingklubborna och blanda pastan med champinjonerna och såsen. Lägg tillbaka kycklingen, toppa med riven parmesan, salt och svartpeppar.
229,00 kr
Nederburg The Motorcycle Marvel har en fint nyanserad doft med inslag av torkade frukter, kryddor, fat, tobak och svampskog. Smaken är medelfyllig med toner inslag av torkad röd och mörk frukt, kryddor, söt lakrits, tobak samt väl integrerad fatkaraktär.
Recept: Linnéa Seidel
Ge kycklingen tid i ugnen på en lägre temperatur och ös den ett gudagott tryffelsmör. Av skyn som bildas gör du sen den godaste tryffelsås du kan tänka dig.
Läs mer »Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Linnéa bjuder på lyxig snabbmat - tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel.
Läs mer »Det är tryffeltider och vi ville veta hur kockarna själva använder tryffel i matlagningen. Här berättar fem kända svenska kockar och krögare hur de helst lagar mat med tryffel.
Läs mer »