Kycklingklubbor med paprikasås.

Goda kycklingklubbor som är ett härligt inslag på buffébordet eller tillsammans med en smarrig potatissallad.

kycklingklubbor
Yoko Pinot Noir

Yoko Pinot Noir

Systembolaget nr:

7244501

129,00 kr


Punt Road Pinot Noir

Punt Road Pinot Noir

Australien

Systembolaget nr:

295501

179,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Goda kycklingklubbor som är ett härligt inslag på buffébordet eller tillsammans med en smarrig potatissallad. Servera tillsammans med en smakrik paprikasås.

Kycklingklubbor:

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor

  • saft och skal från 1 ekologisk citron

  • 1/2 dl olivolja

  • 2 tsk flytande honung

  • färska örter

Gör så här

    1. Torka kycklingen helt torr med ett papper.

    2. Blanda rivet skal och saft från 1 citron med olja, honung och finhackade färska örter.

    3. Lägg kycklingen i en ugnsform och gnid in dom med marinad. Ugnsbaka i 180°C i 40 minuter eller tills de är helt klara.

    4. Slå på grillfunktionen de sista 10 minuterna och sätt upp formen i övre delen av ugnen. Låt kycklingklubborna få fin färg.

Paprikasås:

Ingredienser

  • 2 dl matlagningsyoghurt

  • 1 dl ajvar

  • salt och svartpeppar

Gör så här

    1.  Blanda samman yoghurt, ajvar, salt och peppar till en sås.

Vintips till kycklingklubbor med paprikasås:

Yoko Pinot Noir

129,00 kr


Ett finstämt och elegant rött vin med komplexitet, struktur och utpräglade aromer. Smaken kännetecknas av mogna körsbär, teblad och en frisk fläkt av mocca.

Punt Road Pinot Noir

179,00 kr


Ett läckert pinot noir-vin från Yarra Valley i Australien. I glaset ett josigt och rödfruktigt vin med fin aromatisk, frisk syra och inslag av skogshallon, salvia, färska örter och fat.