Kycklingklubbor med paprikasås.
Goda kycklingklubbor som är ett härligt inslag på buffébordet eller tillsammans med en smarrig potatissallad.
Goda kycklingklubbor som är ett härligt inslag på buffébordet eller tillsammans med en smarrig potatissallad. Servera tillsammans med en smakrik paprikasås.
Kycklingklubbor:
Ingredienser
1 kg kycklingklubbor
saft och skal från 1 ekologisk citron
1/2 dl olivolja
2 tsk flytande honung
färska örter
Gör så här
Torka kycklingen helt torr med ett papper.
Blanda rivet skal och saft från 1 citron med olja, honung och finhackade färska örter.
Lägg kycklingen i en ugnsform och gnid in dom med marinad. Ugnsbaka i 180°C i 40 minuter eller tills de är helt klara.
Slå på grillfunktionen de sista 10 minuterna och sätt upp formen i övre delen av ugnen. Låt kycklingklubborna få fin färg.
Paprikasås:
Ingredienser
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl ajvar
salt och svartpeppar
Gör så här
Blanda samman yoghurt, ajvar, salt och peppar till en sås.
Vintips till kycklingklubbor med paprikasås:
Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box
234,00 kr
Drostdy-Hof Chardonnay Viognier passar bra till kyckingrätter med syrliga och fruktiga inslag. Vinet är torrt med en medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och gula äpplen. Vinet har en balanserad syra och ett fruktigt avslut.
Räkwraps med dillmajo.
Hel citronkyckling i ugn.
En saftig och supergod citronkyckling som tillagas i ugnen - enkelt och gott! Vi bjuder också på ett tillhörande vintips.
Läs mer »