Läcker vinterdessert med smak av pepparkaka och apelsin.
Julen är det sötas högtid och här har Linnéa tagit fram en enkel men väldigt god dessert med julens kryddor kanel och apelsin. Servera med ett sött och juligt bubbel med glöggsmak från Glöet.
Idag bjuder jag på en ljuvlig vinterdessert med smak av apelsin och pepparkaka. Färskostkrämen kan förbereds tidigare, då är det bara att vispa grädde och varva ingredienserna i vecka glas innan servering.
Ska detta serveras som efterrätt räcker det till 4 st glas. Men kanske vill du bjuda på något sött på glöggminglet, då räcker det till 8 mindre glas. Jag smaksatte med apelsin och kanel. Två favoriter så här till jul!
Vinterdessert med apelsin och pepparkaka:
Ingredienser
250 g färskost
1 msk florsocker
saft och skal från 1 ekoapelsin
1 tsk kanel
2 dl vispgrädde
10 st pepparkakor
4 toppar rosmarin
strösocker
granatäpplekärnor
Gör så här
Vispa samman färskost, florsocker, saft och skal från 1 apelsin och kanel. Detta kan du med fördel förbereda och ställa kallt tills det är dags att montera desserten.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den i färskosten.
Krossa pepparkakorna fint.
Tag fram 4 vackra glas och varva pepparkakssmul med färskostkräm. Avsluta med lite pepparkakssmulor.
Toppa desserten med granatäpplekärnor och rosmarinskvistar som du blött i lite vatten, skaka av överflödigt vatten och doppa sedan i strösocker så de får en frostig känsla. Servera direkt!
Dryckestips till desserten:
Glöet Sparkling Glögg
105,00 kr
Glöet Sparkling Glögg har en trevligt kryddig och fruktig doft med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel. Kryddig, fruktig smak med sötma, inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal. Serveras väl kyld.
Glöet White Sparkling Glögg
104,00 kr
Doften är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, kryddnejlika, kardemumma och kanel och citrus. Smaken är fräsch, fruktig och kryddig med en ton av rostat äpple. Serveras väl kyld.
Recept: Linnea Seidel
Duon bakom Glöet svarar på 5 frågor om "glubbel".
Varför blanda glögg och bubbel och vad sjuttsiken äter man till? Vi har ställt fem frågor om "glubbel" till duon bakom succén Glöet: Anette och Juha-Matti Raunio.
Läs mer »Glöet Gold sätter guldkant på julstämningen.
Nu släpper Glöet en nyhet för dig som vill ha en lite mer strålande jul. Glöet Gold är glubblet med glöggens varma kryddor i kombination med det mousserande vinets svalkande bubblor - och en gyllene touch för festen.
Läs mer »