Läckra små bakelser med skagenröra.

En perfekt förrätt som kan förberedas dagen innan och dekoreras före servering.

Bakelse med skagenröra
Champagne Saint-Réol Extra Brut NV

Champagne Saint-Réol Extra Brut NV

Frankrike

Systembolaget nr:

9358201

479,00 kr


Små, härliga bakelser med skagenröra blir en perfekt förrätt på Alla hjärtans dag. Gör gärna i ordning dem dagen innan, så de hinner stå till sig i kylen över natten. Sedan är det bara att dekorera precis innan dem serveras. Är du riktigt bekväm köper du färdig skagenröra, men jag tycker det blir godare om man gör sin egen. Slå upp ett glas Evidence Riesling och servera till den läckra lilla bakelsen med skagenröra!

Skagenröra

Ingredienser

  • 1 1/2 dl majonnäs

  • 1 dl crème fraiche

  • 1 msk citronsaft

  • 3 msk finhackad dill

  • Ett par stänk Worcestershiresås

  • En nypa salt

  • Svartpeppar

  • 1/2 rödlök

  • 100 g skalade räkor i lag

Gör så här

    1. Blanda samman majonnäs, crème fraiche, citron, dill, Worcestershiresås, salt och svartpeppar.

    2. Skala och finhacka rödlöken och rör i den. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron och mer salt.

    3. Låt räkorna rinna av ordentligt och blanda sedan i dem.

Uppläggning

Ingredienser

  • 12 skivor formfranska (gärna av surdeg om du hittar)

  • 2 dl crème fraiche

  • 100 g färskost

Gör så här

    1. Ta ut rundlar i brödet med hjälp av t.ex. ett runt kakmått.

    2. Blanda samman crème fraiche med färskost.

    3. Lägg ut fyra rundlar på ett fat och lägg på en klick skagenröra på varje brödbit. Lägg på ett lager bröd och sedan ett lager skagenröra. Lägg sist på en brödbit som ett lock.

    4. Bred blandningen av crème fraîche och färskost i ett jämnt lager runt om varje bakelse. Såhär långt kan du förbereda dagen innan. Låt skagenbakelserna stå kallt tills de ska serveras.

Dekoration

Ingredienser

  • Räkor

  • Citron

  • Rom

  • Färsk dill

  • Ruccola

Gör så här

    1. Dekorera med ruccola runt om på sidorna.

    2. Toppa skagenbakelsen med färsk dill, räkor, rom och citron.

Vintips till bakelse med skagenröra:

Champagne Saint-Réol Extra Brut NV

479,00 kr


Doften är komplex och domineras av pinot noir, med subtila kryddiga inslag av svartpeppar och aromer av mogna hallon. Smaken är kraftfull med en välbalanserad struktur som avslutas med en uppfriskande ton av citrus.

Recept: Linnéa Seidel