Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad crème fraîche.
Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad crème fraîche kan vara ett av världens bästa tilltugg. Ruskigt enkelt men imponerar alltid på gästerna.
Läs mer »En matig lammgryta med späda morötter som är lika god till kokt ris som potatis.
En matig lammgryta som fått småputtra länge på spisen gör sig utmärkt på en påskbuffé tillsammans med andra goda rätter. Men passar precis lika bra att servera som ensamrätt tillsammans med kokt ris eller potatis till påskmiddag. Grytan kan med fördel göras en dag i förväg och sedan värmas på innan servering. Det brukar bli allra godast tycker jag!
1 kg grytbitar av lamm
2 gula lökar
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad rosmarin
2 dl rött vin
2 msk köttfond
2 lagerblad
1 paket krossade tomater
Vatten
2 dl grädde
150 g späda morötter
1 msk majsstärkelse+vatten
140 g rökt bacon eller fläsk
färsk rosmarin och timjan
Bryn köttet i omgångar i en gryta. När alla bitar är brynta, lägg tillbaka allt kött.
Skala och skiva löken fint, ha i och låt steka med. Tillsätt tomatpuré, timjan och rosmarin. Låt steka en stund. Slå på vin och köttfond.
Tillsätt sedan lagerblad och krossade tomater. Fyll på med vatten så det täcker köttbitarna. Låt koka under lock tills köttet är mört och fint. Ca 1 1/2-2 timmar beroende på köttet.
När köttet börjar bli mört, slå på grädde. Skala och dela morötterna. Ha i dom och låt allt koka tills morötterna mjuknat.
Rör ut lite majsstärkelse i vatten och ha i. Låt koka tills grytan tjocknat.
Stek bacon och rör i grytan.
Toppa grytan med färsk rosmarin och timjan och njut sedan av påskmiddagen.
79,00 kr
Till Linnéas lammgryta rekommenderar vi detta röda vin från Chile. Vinet har en fruktig smak med inslag av fat, plommon, färska örter, svarta vinbär, viol, blåbär, peppar och choklad, perfekt till en mustig lammgryta.
289,00 kr
Vill du lyxa till det bjuder du på denna Châteauneuf-du-Pape från Xavier till lammgrytan. Vinet har en fyllig, komplex smak med toner av björnbär, röda bär, kryddor, lavendel, fat, kakao och lagerblad.
Recept: Linnéa Seidel
Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad crème fraîche kan vara ett av världens bästa tilltugg. Ruskigt enkelt men imponerar alltid på gästerna.
Läs mer »En fräsch påsksill som lättar upp den tunga maten vi ofta äter under högtiderna. Sillen smaksätts med palsternacka, gurka, dill och gräslök och blir ett trevligt inslag på påskbordet.
Läs mer »Det här goda receptet på hel laxsida med rostad potatissallad är ett perfekt alternativ till påskmiddagen som räcker till hela familjen.
Läs mer »En underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs mer »Biscotti med smak av äpple, apelsin, kanel och mandel som är supergoda till kaffet och en skvätt calvados.
Läs mer »