Cacio e Pepe - italiensk vardagspasta.
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Prova Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.
En klassisk Pasta Alfredo består enbart av tre ingredienser: pasta, grädde och ost. Men varför nöja sig med det när det finns så mycket gott att ha i?
Löken ger en fin sötma när den får stekas länge men också en himla fin, lite karamelliserad smak. De soltorkade tomaterna ger också rätten en fyllighet och ett djup samt en trevlig syra. Jag använder mig av delade kycklingfiléer till min Pasta Alfredo. De steks klart så mycket fortare och är enklare att få riktigt saftiga än hela kycklingbröstfiléer, tycker jag. Förutom kyckling till min Pasta Alfredo passar det fint med ett australiensiskt och medelfylligt glas cabernet sauvignon.
/Linnéa
4 portioner pasta
600 g delad kycklingfilé
örtsalt
olja att steka i
140 g soltorkade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl grädde
2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
färska örter (t.ex. timjan och basilika)
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Krydda kycklingen med örtsalt. Stek sedan kycklingen i olja tills den fått fin färg på båda sidor och är helt klar. Ta kycklingen ur stekpannan och låt den vila under lite folie.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Häll av oljan från de soltorkade tomaterna och stek lök och soltorkade tomater på medelvärme i samma stekpanna du stekt kycklingen i tills löken mjuknat helt.
Slå på grädden och ha i den rivna osten. Blanda om väl och låt koka ihop till en tjock sås. Blir den för tjock, späd med lite pastavatten.
Smaka av med salt och peppar.
Häll av den kokta pastan och rör i den i såsen.
Skär kycklingen i bitar och blanda i den i pastan.
Strö sist över lite färska örter och servera direkt.
239,00 kr
Medelfyllig, kryddig och generös smak med toner av mörka frukter, fat, viol och lakrits. Passar bra till en stek, kyckling och krämig pasta. eller varför inte till vegetariska rätter.
Vinet kommer i en bag in box, som har hela 90 % lägre klimatavtryck än glasflaskor!
Recept: Linnéa Seidel
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Läs mer »Härlig kycklinggryta gjord med färskost, pesto på soltorkade tomater och parmesan som är enkel att laga. Perfekt till ett glas cabernet sauvignon från Australien.
Läs mer »Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Bobotie är Sydafrikas nationalrätt som görs med nötfärs. Förälska dig i kocken Louise Mérus lammköttbullar med tillbehör och njut tillsammans med ett gott, rött vin.
Läs mer »