Lättlagad och krämig Pasta Alfredo med kyckling.

Prova Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.

Pasta Alfredo med kyckling.
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

6873

239,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

En klassisk Pasta Alfredo består enbart av tre ingredienser: pasta, grädde och ost. Men varför nöja sig med det när det finns så mycket gott att ha i?

Löken ger en fin sötma när den får stekas länge men också en himla fin, lite karamelliserad smak. De soltorkade tomaterna ger också rätten en fyllighet och ett djup samt en trevlig syra. Jag använder mig av delade kycklingfiléer till min Pasta Alfredo. De steks klart så mycket fortare och är enklare att få riktigt saftiga än hela kycklingbröstfiléer, tycker jag. Förutom kyckling till min Pasta Alfredo passar det fint med ett australiensiskt och medelfylligt glas cabernet sauvignon.

/Linnéa

Pasta Alfredo med kyckling:

Ingredienser

  • 4 portioner pasta

  • 600 g delad kycklingfilé

  • örtsalt

  • olja att steka i

  • 140 g soltorkade tomater

  • 1 gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 1/2 dl grädde

  • 2 dl riven parmesan

  • salt

  • svartpeppar

  • färska örter (t.ex. timjan och basilika)

Gör så här

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

    2. Krydda kycklingen med örtsalt. Stek sedan kycklingen i olja tills den fått fin färg på båda sidor och är helt klar. Ta kycklingen ur stekpannan och låt den vila under lite folie.

    3. Skala och finhacka lök och vitlök.

    4. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna och stek lök och soltorkade tomater på medelvärme i samma stekpanna du stekt kycklingen i tills löken mjuknat helt.

    5. Slå på grädden och ha i den rivna osten. Blanda om väl och låt koka ihop till en tjock sås. Blir den för tjock, späd med lite pastavatten.

    6. Smaka av med salt och peppar.

    7. Häll av den kokta pastan och rör i den i såsen.

    8. Skär kycklingen i bitar och blanda i den i pastan.

    9. Strö sist över lite färska örter och servera direkt.

Vin till Pasta Alfredo med kyckling:

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

239,00 kr


Medelfyllig, kryddig och generös smak med toner av mörka frukter, fat, viol och lakrits. Passar bra till en stek, kyckling och krämig pasta. eller varför inte till vegetariska rätter.

Vinet kommer i en bag in box, som har hela 90 % lägre klimatavtryck än glasflaskor!

Du kanske också är intresserad av:

Recept: Linnéa Seidel