Laxcarpaccio med citrondressing.

Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt. 

Laxcarpaccio med citrondressing
Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box

Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box

Sydafrika

Systembolaget nr:

1555808

229,00 kr


Gustave Lorentz  Riesling Evidence, Ekologisk

Gustave Lorentz Riesling Evidence, Ekologisk

Frankrike

Systembolaget nr:

7587501

145,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

Frankrike

Systembolaget nr:

2225706

209,00 kr


Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt. Fördelen med Salmalax är att den går att äta rå utan att du behöver frysa den innan.

Ingredienser

  • 600 g Salmalax i tunna skivor

  • 1 ekologisk citron

  • 1 dl olivolja

  • salt & svartpeppar

  • 1 kruka färsk basilika

  • 1 dl solroskärnor

  • flingsalt

  • mini-penséer

Gör så här

    1. Lägg ut laxen på en tallrik.

    2. Blanda samman saft och skal från 1 citron med olja, salt och svartpeppar.

    3. Hacka ca 1/2 kruka färsk basilika fint och blanda i det. Ringla detta över laxen.

    4. Torrosta solroskärnorna i en medelvarm stekpanna. Strö över salt.

    5. Dekorera laxen med rostade solroskärnor, färsk basilika och penséer.

Vintips till laxcarpaccio:

Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box

229,00 kr


"Prisvärt"Allt om Vin nr 3/20

En vitt vin som passar till mycket på påskbordet. Torr, medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och äpple. Balanserad syra och kryddigt avslut med en touch av vitpeppar.

Gustave Lorentz Riesling Evidence, Ekologisk

145,00 kr


"Bra köp. Snudd på fynd."Allt om Vin nr 1/20

Ett ekologiskt vin på druvan riesling. Smaken är mycket frisk, torr och elegant med citrus och våt sten. Eftersmaken har bra balans och längd.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

209,00 kr


Festlig magnumflaska med en Riesling som har torr, frisk smak med inslag av honung, kryddor, gröna äpplen och citrus.