Laxsashimi - förrätten på nyårsmenyn!

Dags att ta avsked av det gamla året och fira in det nya! Linnéa har tagit fram en trerättersmeny med tips på passande drycker. Gott nytt!

Laxsashimi
logo

4 portioner

logo

0 h 15 min

Dags att ta avsked av det gamla året och fira in det nya! Det gör vi såklart bäst med en riktigt bra trerättersmiddag. Till förrätt kommer här ett väldigt gott och enkelt recept på laxsashimi!

Laxsashimi

Ingredienser

  • 250 g salmalax

  • 1 gurka

  • sockerärtor

  • ärtskott

  • 2 st pak choi

  • 1 lime

  • 1 röd chili

  • 1 msk sesamolja

  • 1 msk färsk ingefära

  • 1 dl soya

  • 1 tsk flytande honung

  • sesamfrön

Gör så här

    1. Skär laxen i tunna skivor. Skala och dela gurkan i mindre bitar. Dela kålen och fräs tills den är mjuk men fortfarande spänstig.

    2. Blanda saften från 1 lime med finhackad chili, sesamolja och finriven ingefära. Blanda soya och honung.

    3. Lägg upp ärtskott, sockerärtor, gurka, lax och pak choi på en tallrik. Skeda soyadressingen över kålen och limedressingen över laxen. Strö sesamfrön över grönsakerna och njut av din laxsashimi!

Recept: Linnéa Seidel

Champagneglas och ishink

Bästa bubblet till nyår.


Snart är dagen kommen då vi eftertänksamt blickar tillbaks till året som varit och fulla med förhoppningar välkomnar det nya. Inget känns då mer naturligt än ett vackert flöjtglas med vin som brusar. Vi hjälper dig att hitta rätt!

Läs mer »