Laxtartar - förrätten på nyårsmenyn.

En perfekt start på nyårsmiddagen!

Laxtartar
Casal Garcia Vinho Verde

Casal Garcia Vinho Verde

Portugal

Systembolaget nr:

2596

77,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 15 min

Till förrätt bjuder vi på laxtartarer som du kan servera i små fina glas, på skedar eller som jag valt att göra - i små kakformar.

Laxtartar

Ingredienser

  • 400 g laxfilé OBS! Fisk som ska serveras rå eller gravad bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används.

  • 1 avokado

  • saft från 1 lime

  • 1 liten rödlök

  • 1 medelstark chili

  • 1 msk finhackad gräslök

  • flingsalt

  • 1 msk vita sesamfrön

  • 1 msk svarta sesamfrön

Gör så här

    1. Tärna laxen i riktigt små bitar.

    2. Skär ner avokadon i mindre bitar.

    3. Dela limen och pressa ur saften över avokado och lax.

    4. Skala och finhacka rödlöken. Dela chilin och skrapa ur kärnorna. Finhacka den sedan.

    5. Blanda i finhackad gräslök, salt och sesamfrön. Rör om väl.

    6. Servera din laxtartarer i små fina glas, på skedar eller som jag valt att göra, i små kakformar. En perfekt start på nyårsmiddagen!

Vin till laxtartar:

Casal Garcia Vinho Verde

77,00 kr


Casal Garcia Vinho Verde har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen. päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.

Recept: Linnéa Seidel