Laxtartar - förrätten på nyårsmenyn.

En perfekt start på nyårsmiddagen!

Laxtartar
Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

Frankrike

Systembolaget nr:

2225706

249,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 15 min

Till förrätt bjuder vi på laxtartarer som du kan servera i små fina glas, på skedar eller som jag valt att göra - i små kakformar.

Laxtartar

Ingredienser

  • 400 g laxfilé OBS! Fisk som ska serveras rå eller gravad bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används.

  • 1 avokado

  • saft från 1 lime

  • 1 liten rödlök

  • 1 medelstark chili

  • 1 msk finhackad gräslök

  • flingsalt

  • 1 msk vita sesamfrön

  • 1 msk svarta sesamfrön

Gör så här

    1. Tärna laxen i riktigt små bitar.

    2. Skär ner avokadon i mindre bitar.

    3. Dela limen och pressa ur saften över avokado och lax.

    4. Skala och finhacka rödlöken. Dela chilin och skrapa ur kärnorna. Finhacka den sedan.

    5. Blanda i finhackad gräslök, salt och sesamfrön. Rör om väl.

    6. Servera din laxtartarer i små fina glas, på skedar eller som jag valt att göra, i små kakformar. En perfekt start på nyårsmiddagen!

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

249,00 kr


Här passar en torr, frisk riesling utmärkt, och varför inte på festlig magnumflaska? Smaken har inslag av honung, kryddor, gröna äpplen och citrus. Finns även på hel- och halvflaska.

Recept: Linnéa Seidel