Laxtartar - förrätten på nyårsmenyn.

Till förrätt bjuder jag på laxtartarer som du kan servera i små fina glas, på skedar eller som jag valt att göra - i små kakformar. En perfekt start på nyårsmiddagen!

Laxtartar
Laxtartar
Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml
Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

Frankrike

Systembolaget nr:

2225706

209,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 15 min

Till förrätt bjuder jag på laxtartarer som du kan servera i små fina glas, på skedar eller som jag valt att göra - i små kakformar. En perfekt start på nyårsmiddagen!

Laxtartar

Ingredienser

  • 400 g laxfilé OBS! Fisk som ska serveras rå eller gravad bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används.

  • 1 avokado

  • saft från 1 lime

  • 1 liten rödlök

  • 1 medelstark chili

  • 1 msk finhackad gräslök

  • flingsalt

  • 1 msk vita sesamfrön

  • 1 msk svarta sesamfrön

Gör så här

    1. Tärna laxen i riktigt små bitar.

    2. Skär ner avokadon i mindre bitar.

    3. Dela limen och pressa ur saften över avokado och lax.

    4. Skala och finhacka rödlöken. Dela chilin och skrapa ur kärnorna. Finhacka den sedan.

    5. Blanda i finhackad gräslök, salt och sesamfrön. Rör om väl.

    6. Servera din laxtartarer i små fina glas, på skedar eller som jag valt att göra, i små kakformar. En perfekt start på nyårsmiddagen!