Snittar med matjessill och creme fraîche med saffran.
Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Läs mer »Gravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!
Gravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!
1 hel laxsida (ca 1 kg)
2 dl lingon
50 g dill
1/2 apelsin
1/2 dl salt
1/2 dl strösocker
svartpeppar
Dela laxsidan på mitten. Se till att du har två ungefär lika stora bitar. Gör några snitt i skinnet med en vass kniv. Torka laxen helt torr.
Mosa lingonen lätt med en gaffel, finhacka dillen och blanda i. Pressa saften ur 1/2 apelsin och blanda i. Rör sedan i salt, strösocker och lite nymald svartpeppar. Blanda om väl.
Lägg i ena laxsidan i dubbla plastpåsar. Ha på lingonen och kryddblandningen och lägg sedan på den andra laxsidan.
Låt stå framme i rumstemperatur i cirka 1 timme så att gravningen smälter ihop. Ställ därefter in i kylen och låt stå 2-3 dygn. Vänd laxen ett par gånger per dygn.
Torka av överbliven gravning. Skär laxen i tunna skivor, dekorera med lingon och dill.
85,00 kr
Expedition Torrontés Chardonnay har en fruktsötma som balanseras väl av vinets fräscha syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus.
Recept: Linnéa Seidel
Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Läs mer »Prova att krydda fläskfilén med en rub gjord på julkryddor. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!
Läs mer »En krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.
Läs mer »Linnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.
Läs mer »