Ljummen gazpacho med basilika.

Gazpacho är en soppa du kan servera ljummen eller till och med kall – därför är den perfekt för varma sommardagar. Här har Sveriges Mästerkock-vinnaren 2024, Tess Medina, gjort en soppa med hjälpa av Philips nya Airfryer.

Gazpacho med basilika.
logo

6

Vinnaren av Sveriges Mästerkock 2024, Tess Medina, inspirerar med en palett av goda rätter tillagade i Airfryer, enkla att fixa till det större sällskapet. Här har hon lagat en enkel men supergod soppa med smak av tomat, basilika, paprika och gurka. Till sin hjälp har hon använt Philips Airfryer Dual Basket, där du kan tillaga maten i två olika korgar samtidigt.

Gazpacho:

Ingredienser

  • 2 stora röda paprikor

  • 5 stora tomater

  • 2 rödlökar

  • 1 hel vitlök

  • 2 gurkor

  • 1 knippe basilika

  • 1 kycklingbuljongtärning

  • 0,5 liter vatten

  • 5 isbitar

  • fetaost

  • salladslök

  • koriander

  • salt & peppar

  • olivolja

Gör så här

    1. Kärna ur och dela paprikorna i två. Klyfta tomaterna i fyra och lägg allting i airfryerns stora korg. Häll på olivolja och salta rikligt. Sätt på airfryerns stora korg på 200° i ca 25 minuter. Se till att röra om minst en gång.

    2. I den andra, mindre korgen lägger du ner rödlöken som du har skalat och skurit i fyra delar, samt vitlöken. Skär bara av toppen på vitlöken (spara skalet på den), häll på olivolja och sätt på airfryerns lilla korg på 130° i ca 25 minuter.

    3. Nu lagar du båda korgarna samtidigt. Lägg ner alla grönsaker i en mixer, kläm ur vitlöken ur skalet ordentligt. Lägg ner en isbit i taget. Mixa gurka, basilika, buljongtärning samt vatten slätt.

    4. Blanda ihop allting med en sked, toppa med smulad fetaost, salladslök och koriander. Salta och peppra vid behov.

    5. Servera tillsammans med en ostbricka, lite chark och en god baguette

Recept: Tess Medina