Kräftskagen med färsk dill och citron.
En skagen på kräftor som är lika enkel som god! Krämig med frisk ton av citron, pepparrot och härliga inslag av färsk dill och gräslök. Passar perfekt som både förrätt och tilltugg.
Läs mer »Lobster rolls med en härligt krämig hummerröra är ett festligt sätt att servera hummer på. Dessa blir lite extra smarriga och lyxiga då de toppas med rom.
Lobster rolls härstammar från 1920-talets New England och är den amerikanska versionen av skagenröra. Rätten består av hummer som blandas med majonnäs, blekselleri och dill och serveras i ett fluffigt korvbröd. Med forell- eller löjrom på toppen blir rätten lite extra smarrig och lyxig! Lobster rolls serveras med fördel tillsammans med lätt kyld O.P. Anderson Dill Aquavit.
2 kokta humrar, ca 600 g
1/2 stjälk blekselleri
5-6 msk god majonnäs
finrivet skal från 1 citron
juice från 1/2 citron
1 msk finskuren gräslök
1 msk finhackad dill
salt och nymald svartpeppar
Skala och rensa hummern fri från inälvor och tarmsäck. Skär köttet i grova bitar.
Fintärna blekselleri.
Blanda hummerkött med majonnäs så att det precis bara binder ihop hummerköttet.
Blanda i citronskal, fintärnad selleri, gräslök och dill.
Smaka av med citronjuice, salt och nymald svartpeppar.
4 potato rolls alt. korvbröd av briochetyp
4 msk forell- eller löjrom
Lättsaltade neutrala potatischips
Värm bröden och fyll dem med hummerröran.
Toppa med rom och fint skuren gräslök.
Servera gärna med lättsaltade chips och kyld O.P. Anderson Klar.
230,00 kr
Den friska dilltonen i O.P. Anderson Dill skapar en perfekt kombination med den krämigt dillkryddade hummern. Basen består av en mindre dos O.P. Anderson Original Aquavit som ger toner av kummin, anis och fänkål. De två huvudkryddorna är dillfrö och citronskal som ger akvaviten en fräsch aromatisk ton.
Det är dock viktigt att inte förvara flaskan i frysen då dillsmaken försvinner om den avnjuts för kall. Genom att servera akvaviten i ett högt snapsglas på fot förstärks festkänslan inför det nya året.
En skagen på kräftor som är lika enkel som god! Krämig med frisk ton av citron, pepparrot och härliga inslag av färsk dill och gräslök. Passar perfekt som både förrätt och tilltugg.
Läs mer »Ostron och brynt smör - det säger vi inte nej till. O.P. Anderson Gastrogardets stjärnkock Klara Lind bjuder på ett recept med just det.
Läs mer »En ljuvlig smårätt med krämig röra av varmrökt lax, citron och dill som passar perfekt både som förrätt och tilltugg. Serveras gärna på danskt rågbröd med krispig sallad.
Läs mer »Krämig tagliatelle med en sås gjord på syrad grädde, Västerbottensost och dragon. Hyvla färsk tryffel över pastan innan servering.
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »