Nyårsdrinkar - 16 drinkar till nyår.
Här listar vi 16 festliga och lyxiga drinkar att servera på årets sista dag.
Läs mer »En modern servering av nyårsaftons hummer är dessa lobster rolls som fylls med krämigt hummerkött och toppas med rom. Perfekt som förrätt till nyårssupén.
Lobster rolls härstammar från 1920-talets New England och är den amerikanska versionen av skagenröra. Rätten består av hummer som blandas med majonnäs, blekselleri och dill och serveras i ett fluffigt korvbröd. Med forell- eller löjrom på toppen blir det en modern förrätt till nyårssupén eller en lyxig vickning efter tolvslaget. Lobster rolls serveras med fördel tillsammans med lätt kyld O.P. Anderson Klar Aquavit.
2 kokta humrar, ca 600 g
1/2 stjälk blekselleri
5-6 msk god majonnäs
finrivet skal från 1 citron
juice från 1/2 citron
1 msk finskuren gräslök
1 msk finhackad dill
salt och nymald svartpeppar
Skala och rensa hummern fri från inälvor och tarmsäck. Skär köttet i grova bitar.
Fintärna blekselleri.
Blanda hummerkött med majonnäs så att det precis bara binder ihop hummerköttet.
Blanda i citronskal, fintärnad selleri, gräslök och dill.
Smaka av med citronjuice, salt och nymald svartpeppar.
4 potato rolls alt. korvbröd av briochetyp
4 msk forell- eller löjrom
Lättsaltade neutrala potatischips
Värm bröden och fyll dem med hummerröran.
Toppa med rom och fint skuren gräslök.
Servera gärna med lättsaltade chips och kyld O.P. Anderson Klar.
230,00 kr
Den friska dilltonen i O.P. Anderson Dill skapar en perfekt kombination med den krämigt dillkryddade hummern. Basen består av en mindre dos O.P. Anderson Original Aquavit som ger toner av kummin, anis och fänkål. De två huvudkryddorna är dillfrö och citronskal som ger akvaviten en fräsch aromatisk ton.
Det är dock viktigt att inte förvara flaskan i frysen då dillsmaken försvinner om den avnjuts för kall. Genom att servera akvaviten i ett högt snapsglas på fot förstärks festkänslan inför det nya året.
Här listar vi 16 festliga och lyxiga drinkar att servera på årets sista dag.
Läs mer »Dags att fira in det nya året, och hur gör man det bättre än med riktigt god mat och dryck? Här har Linnéa tagit fram fyra rätter särskilt för sista kvällen 2022.
Läs mer »Lena Djuphammar och Gunilla Johansson står bakom ”Dukat”, en inspirerande bok med tips på kreativa dukningar för olika tillfällen. Folk o folk har pratat med dem och fått lite goda tips för ett vackrare bord.
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »