Lobster Rolls - modern servering av lyxig hummer.

Lobster rolls med en härligt krämig hummerröra är ett festligt sätt att servera hummer på. Dessa blir lite extra smarriga och lyxiga då de toppas med rom.

Lobster Rolls
O.P. Anderson Dill

O.P. Anderson Dill

Sverige

Systembolaget nr:

1176

230,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Lobster rolls härstammar från 1920-talets New England och är den amerikanska versionen av skagenröra. Rätten består av hummer som blandas med majonnäs, blekselleri och dill och serveras i ett fluffigt korvbröd. Med forell- eller löjrom på toppen blir rätten lite extra smarrig och lyxig! Lobster rolls serveras med fördel tillsammans med lätt kyld O.P. Anderson Dill Aquavit.

Lobster Rolls:

Ingredienser

  • 2 kokta humrar, ca 600 g

  • 1/2 stjälk blekselleri

  • 5-6 msk god majonnäs

  • finrivet skal från 1 citron

  • juice från 1/2 citron

  • 1 msk finskuren gräslök

  • 1 msk finhackad dill

  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

    1. Skala och rensa hummern fri från inälvor och tarmsäck. Skär köttet i grova bitar.

    2. Fintärna blekselleri.

    3. Blanda hummerkött med majonnäs så att det precis bara binder ihop hummerköttet.

    4. Blanda i citronskal, fintärnad selleri, gräslök och dill.

    5. Smaka av med citronjuice, salt och nymald svartpeppar.

Servering:

Ingredienser

  • 4 potato rolls alt. korvbröd av briochetyp

  • 4 msk forell- eller löjrom

  • Lättsaltade neutrala potatischips

Gör så här

    1. Värm bröden och fyll dem med hummerröran.

    2. Toppa med rom och fint skuren gräslök.

    3. Servera gärna med lättsaltade chips och kyld O.P. Anderson Klar.

Dryck till Lobster Rolls:

O.P. Anderson Dill

230,00 kr


Den friska dilltonen i O.P. Anderson Dill skapar en perfekt kombination med den krämigt dillkryddade hummern. Basen består av en mindre dos O.P. Anderson Original Aquavit som ger toner av kummin, anis och fänkål. De två huvudkryddorna är dillfrö och citronskal som ger akvaviten en fräsch aromatisk ton.

Det är dock viktigt att inte förvara flaskan i frysen då dillsmaken försvinner om den avnjuts för kall. Genom att servera akvaviten i ett högt snapsglas på fot förstärks festkänslan inför det nya året.