Aubergine- och misodipp.
Dippsåser och röror är bland det bästa som finnt tycker vi! Här är en läcker och lättlagad dipp med aubergine och smak av miso.
Läs mer »Tilltugg ska både vara goda och enkla att göra (så att man kan göra många olika). Här är ett praktexempel på trevligt tilltugg: Lufttorkad skinka med hasselnötter.
Sydafrika
Systembolaget nr:
2445
92,00 kr
Gör det enkelt för dig - använd bra råvaror med smaker som passar ihop, då krävs det inte så mycket. Sältan från skinkan och den rostade smaken från nötterna får det att vattnas i munnen!
1 paket lufttorkad skinka
1 dl hela hasselnötter
2 msk olivolja av god kvalitet
Lägg upp lufttorkad skinka (t.ex. parmaskinka eller jamón serrano-skinka) snyggt på en assiett.
Rosta hasselnötterna hela i en stekpanna så de blir lite gyllenbruna. Strö över dessa över skinkan.
Ringla över olivolja. Klart att servera!
79,00 kr
CHILL OUT Shiraz California har en stor, varm och fruktig doft med inslag av blåbär och körsbär. Fyllig och relativt mjuk smak med koncentrerad frukt där man finner inslag av körsbär, blåbär, björnbär och ek.
79,00 kr
Skapat för alla tillfällen där ett vitt vin är att föredra. Till mat med asiatisk kryddning eller till fisk och fågel som gärna grillats över öppen eld passar vinet utmärkt.
85,00 kr
En malbec är också en god kompanjon till den här rätten. Vinet har en doft av solmogna mörka plommon, viol och kryddor. Vinet är medelfylligt och fruktigt med inslag av mörka frukter och lakrits.
92,00 kr
En härlig cab från Sydafrika med mjuk och fruktig smak. Här finns trevliga toner av svarta vinbär, plommon, viol, mörk choklad och fat. Passar utmärkt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.
89,00 kr
Vinet har en trevlig och fruktig doft med inslag av mörka frukter, kryddor, choklad, vanilj och mörka plommon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.
Recept: Danger Österlin
Dippsåser och röror är bland det bästa som finnt tycker vi! Här är en läcker och lättlagad dipp med aubergine och smak av miso.
Läs mer »Den här italienska dippsåsen har en lång historia och ska traditionellt ätas på samma sätt som en fondue.
Läs mer »Ugnsbakad brietårta med läckra tillbehör som förhöjer smakerna - kan det bli bättre?
Läs mer »De flesta vindrickare har nog smakat eller åtminstone sett CHILL OUT:s boxar på Systembolagets hyllor. Men hur blev detta avslappnade varumärke så populärt i Sverige? Vi har pratat med varumärkesägaren Anna Bastin Löwgren som reder ut.
Läs mer »