Kladdkaka med mjuk whiskykola.
Kladdkaka med mjuk kola smaksatt med Jack Daniel's. Löjligt god att bjuda gästerna på till kaffet.
Läs mer »Gör en syndigt god kladdkaka med inslag av kola.
200 g smör eller margarin
4 dl socker
2 dl kakao
1 1/2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
50 g Lindt Excellence Caramel
Sätt ugnen på 175°C. Lägg ett bakplåtspapper eller smörj en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält matfettet och låt det svalna. Rör ner socker, kakao, vaniljsocker, salt och samtliga ägg. Tillsätt mjölet och rör ihop till en slät smet. Häll halva smeten i formen.
Hacka Lindt Excellence Caramel i grova bitar och lägg på smeten i formen. Häll över resterande smet.
Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter. Låt kladdkakan kallna. Kakan blir fastare när den kallnar. Servera gärna med färsk exotisk frukt, t.ex. mango.
320,00 kr
En passande avec till kaffet och den smarriga kladdkakan!
Barracuda Caribbean Dark är en rom med en nyanserad, fruktig och något kryddig smak med sötma och tydlig fatkaraktär samt inslag av torkad frukt, knäck, arrak, rostade nötter, vanilj, kardemumma och aprikosmarmelad.
Kladdkaka med mjuk kola smaksatt med Jack Daniel's. Löjligt god att bjuda gästerna på till kaffet.
Läs mer »En vegansk kladdkaka utan socker, där smör är utbytt mot kokosolja och ägg mot blötlagda chiafrön. Sötman får den från naturligt söta dadlar.
Läs mer »Don Papas kladdkaka serveras med bananer flamberade i rom. Även kakan innehåller mörk rom, och vi tycker att du ska avnjuta kladdkakan tillsammans med ett glas Don Papa rom.
Läs mer »Här är Frida Skattbergs recept på sin ljuvliga kladdkaka som passar att bjuda på precis när som helst.
Läs mer »