Maffig kladdkaka med kolatoner.
Gör en syndigt god kladdkaka med inslag av kola.
Ingredienser
200 g smör eller margarin
4 dl socker
2 dl kakao
1 1/2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
50 g Lindt Excellence Caramel
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C. Lägg ett bakplåtspapper eller smörj en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält matfettet och låt det svalna. Rör ner socker, kakao, vaniljsocker, salt och samtliga ägg. Tillsätt mjölet och rör ihop till en slät smet. Häll halva smeten i formen.
Hacka Lindt Excellence Caramel i grova bitar och lägg på smeten i formen. Häll över resterande smet.
Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter. Låt kladdkakan kallna. Kakan blir fastare när den kallnar. Servera gärna med färsk exotisk frukt, t.ex. mango.
El Dorado Rum 8 Year Old
369,00 kr
En passande avec till kaffet och den söta bullen!
El Dorado Rum 8 Year Old har en rik doft med inslag av torkade tropisk frukter, vanilj, farinsocker, choklad, flamberade bananer, bakade äpplen och kola. Smaken är lång med inslag av fat, kryddor, torkade frukter och romflamberad banan.