Marinerad kyckling och mozzarellasallad.

Linnéa bjuder på sommarminne och smarrigt recept på kyckling med härliga smaker och en sallad med krämig mozzarella och stora biffiga tomater.

Marinerad kyckling med mozzarellasallad

4 portioner

0 h 30 min

Jag vet att hösten är här med buller och bång. Men ska man hälla upp ett glas trevlig chardonnay, som jag tycker vi ska göra idag, ja då går det inte att komma ifrån. Jag får lite sommarkänslor. Och det är ju i sig inget fel med det. Lite vardagsflykt mår vi alla bra av då och då. I skrivande stund vräker nämligen regnet ner och himlen är askgrå. Sommarens varma och långa dagar har alltså aldrig känts så långt bort.

Så jag passar på att plocka fram ett underbart minne från sommarens semester i Kroatien. Då dagarna höll en temperatur på över 40°C i skuggan och när det svalkade av framåt kvällen var det dryga 28. Då fanns det bara ett sätt att klara av kvällarna, med ett glas sval chardonnay och den här ljuvliga salladen. Kyckling som först stekts och sedan marinerats i en helt underbart god marinad. Krämig mozzarella och stora biffiga tomater. Lite rostade pinjenötter (eller knaperstekt bacon om man föredrar det) och ett gott bröd till.

Recept: Linnéa Seidel

Helgrillad kyckling och ett glas vitt vin.Att välja vin till olika rätter på kyckling.

Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.

Läs mer
Italiensk bruschetta med smakrik paprikaröraItaliensk bruschetta med smakrik paprikaröra.

Bruschetta så italienskt det bara kan bli - ett enkelt recept med få men fantastiska råvaror. Här får du recept på bruschetta med en härlig paprikaröra!

Läs mer
Hemgjord pizza på pizzaspade på ett bord.Linnéas lyxiga hemgjorda pizza.

Linnéa delar med sig av sitt bästa recept på hemgjord pizza och ger dig goda råd att tänka på när du bakar pizzan i ugnen. 

Läs mer
Caprese med jordgubbarCaprese med jordgubbar och mozzarella.

Gör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.

Läs mer