Marinerad manchego till tapasbordet.

Linnéa har tagit fram ett recept på tapas med härlig manchego som marineras i vitlök och rosmarin.

Marinerad manchego
Faustino VII, 750ml

Faustino VII, 750ml

Spanien

Systembolaget nr:

22662

99,00 kr


logo

0 h 15 min

Råvaror från det soliga Spanien brukar utgöra stommen på tapasbordet. Och det tog jag tillvara på idag när jag dukade upp ett tapasbord. Här hittar du mitt recept på marinerad manchego. Manchego är en spansk ost gjord på fårmjölk från regionen La Mancha. Riktigt god tillsammans med ett glas rioja.

Ingredienser

  • 200 g manchego

  • 3 kvistar rosmarin

  • 4 små lagerblad

  • 3 små vitlöksklyftor

  • olja

Gör så här

    1. Dela osten i små kuber och skala vitlöksklyftorna.

    2. Varva ost, rosmarin, lagerblad och vitlök i en burk.

    3. Slå över en riktigt god olivolja (hur mycket olja som går åt beror på hur stor burk du har). Sätt på lock och låt burken stå i kylen i minst 2 dygn.

    4. Ta fram burken i rumstemperatur i god tid.

Vinet till marinerad manchego: 

Faustino VII, 750ml

99,00 kr


Till tapas passar såklart en äkta spanskt Rioja allra bäst. Faustino VII har en medelstor och fruktig doft. Smaken har inslag av blåbär och plommon. Passar fint till min manchego i marinad.

Recept: Linnéa Seidel