Honungsmarinerad kycklingsallad med inlagd rättika och grillad sparrispotatis.
Linnéa har gjort en fantastisk kycklingsallad med honungsmarinerad kyckling, inlagd rättika, majs, nektariner och grillad sparrispotatis.
Läs mer »Linnéa tipsar om en matig och god sallad med örtrostade kikärtor, sötpotatis och krutonger som serveras med en fräsch ceasarinspirerad dressing.
Idag bjuder jag på en matig sallad med örtrostade kikärtor, sötpotatis och krutonger. Det här blev verkligen en smakrik och god sallad, ni bara måste testa. Vill du kan du även tillsätta grillad kyckling men jag tyckte salladen passade fint precis som den var. Jag blev lite inspirerad av caesarsallad och gjorde därför en variant av den klassiska dressingen som hör till. Men på en bas av créme fraiche istället. Så himla gott och fräscht!
4 port. matvete
1 grönsaksbuljongtärning
1 stor sötpotatis
flingsalt
380 g kikärtor på tetra
olja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk vitlökspulver
1 tsk örtsalt
4 skivor vitt bröd
1 gurka
300 g grönkål
200 g romansallat
en bit parmesan
en bit parmesan
Koka matvetet enligt instruktionerna på paketet. Smaksätt vattnet med en buljongtärning. Häll av och låt svalna.
Skala och skiva sötpotatisen i tunna skivor. Lägg ut på en bakplåtsppersklädd plåt. Strö över flingsalt.
Ugnsrosta i 225°C i cirka 25 minuter eller tills potatisen börjar få lite färg i kanterna och är helt mjuk.
Häll av kikärtorna och spola helt rena. Lägg i en skål och ringla över lite olja. Krydda med oregano, basilika, vitlökspulver och salt. Rör om ordentligt.
Fördela kikärtorna i en ugnsfast form. Rosta i cirka 225°C i cirka 15 minuter. Rör om efter halva tiden.
Skär brödet i kuber. Hetta upp olja i en stekpanna. Rosta brödbitarna gyllene på medelvärme. Strö över flingsalt. Låt svalna helt.
Repa kålen och skär kål och romansallat i grova bitar. Ringla över lite olja och massera in det i bladen. Dela gurkan på mitten och skär den i halvmåneformade skivor.
Toppa din sallad med kokt matvete skivor av sötpotatis, rostade kikärtor och gurka. Toppa sedan med krutonger och hyvlad parmesan.
Ringla över dressingen och servera.
2 dl créme fraîche
1 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
2 st sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
salt
2 st sardellfiléer
Blanda samman créme fraîche, majonnäs, senap och citron.
Finhacka sardeller, vitlök och blanda i dressingen. Smaka av med salt.
Känns dressingen för fast i konsistensen, späd med lite vatten.
89,00 kr
Det här vinet passar utmärkt till en matig sallad. Smaken är frisk med toner av persika, röda bär samt en fläkt av örter medan den har en medelstor och fruktig doft.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har gjort en fantastisk kycklingsallad med honungsmarinerad kyckling, inlagd rättika, majs, nektariner och grillad sparrispotatis.
Läs mer »Rosévin blir alltmer populärt och inte bara något vi dricker under sommarmånaderna. Här får du en guide kring hur du väljer rosévin utefter mat, tillfälle och sammanhang.
Läs mer »Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Läs mer »En fransk potatissallad är perfekt att servera som inslag på buffén eller picknicken. Det här receptet kommer från kokboken Festliga buffér av Linda Letelier Hansson.
Läs mer »En sallad som passar perfekt för kalla höstdagar - fräsch, matig och full med smak från mozzarella med pesto. Genialiskt enkelt och gott!
Läs mer »